26.11.2021 ob 14:17
Deli članek
Danes: superavtomobili na naših cestah

Bohinj - Livigno (MOREL)- Bohinj se je danes prelevil v startno točko OneLife Rallya, Winter Edition. Zbralo se je 20 superšportnih avtomobilov, redkih modelov prestižnih znamk, kot so Lamborghini, Ferrari, McLaren, Porsche, Mercedes in drugi, v vrednosti več milijonov evrov. Danes jih bo še mogoče videti na slovenskih cestah, zvečer pa bodo že na svoji naslednji postojanki – jezeru Garda v Italiji. Relija, ki traja tri dni in se zaključi v italijanskem Livignu, se udeležujejo poslovneži iz 10 držav, ki jih povezuje vizija novega Balkana, dogajanje pa spremljajo tudi svetovno znani vplivneži. Med njimi tudi ZEDsly, eden najbogatejših vplivnežev na Instagramu, čigar premoženje je ocenjeno na 56 milijonov evrov.

Nik Papič je soustanovitelj OneLife Rallya, prvega odprtega formata relija na svetu,  kar pomeni, da ni ograjen in se lahko vsakdo slika in celo usede v avto,  ki je samo letos privabil več kot 100.000 obiskovalcev. S tovrstno dostopnostjo, ki je fenomen v svetu relija, želijo mlade spodbuditi h kreativnosti in delu. %mygt%%mygt%Uspeh ni omejen na skupino izbrancev,%mylt%%mylt% poudarjajo organizatorji. V svet želijo ponesti sporočilo, da dober avto in uspešen posameznik ne potrebujeta negativnega predznaka. “Začeti moramo ceniti uspešne ljudi.”

Dodana vrednost tovrstnega koncepta relija pa je zlasti promocija naše regije. Ideja izza dogodka je pokazati ljubiteljem hitrih avtomobilov, da ne obstajata samo “Monako in ZDA”, temveč, da tudi naša regija - regija širšega Balkana  - nudi čudovite izkušnje. Opažamo podhranjenost butičnega turizma, dodajajo. Številni udeleženci so ravno zaradi OneLife Rallya prvič v teh državah. Slovenija je za marsikoga še vedno “terra incognita”.

“Družbena omrežja vplivajo na razvoj imidža turistične destinacije, zato so vplivneži, ki spremljajo naše dogodke, dobrodošel glasnik. S tem, ko poročajo o reliju, predstavijo tudi naše kraje. Naši udeleženci se vračajo v Slovenijo - prespijo v hotelih, obiščejo restavracije, tako da tovrsten turizem ustvarja posreden dobiček za celotno družbo.” Uspelo nam je zgraditi poslovno skupnost, zagnati investicije v regiji, čutimo poslanstvo, da mladim vrnemo upanje in zaupanje v našo regijo,” dodajajo. Papič je prepričan, da je čas, da Balkan naredi miselni premik. %mygt%%mygt%Izvažati moramo, ne uvažati, navduševati druge, ne se 'napajati' od drugih. Balkan je novi “cool”.”

Udeleženci OneLife Rally se zavedajo, da prepoznavnost prinaša tudi odgovornost, zato podpirajo organizacije, ki pomagajo otrokom, ter aktivno gradijo ugled naše regije kot luksuzne turistične regije.

V Slovenijo se ponovno vračajo 7. decembra. Organizirajo namreč veliko humanitarno akcijo – OneLife Rally X-mas Run. Obiskali in obdarili bodo otroke rejniških domov in sirotišnic v devetih mestih: Ljubljana – Zagreb – Sarajevo – Split – Dubrovnik – Herceg Novi - Prištino - Skopje – Beograd. V Ljubljani bodo 7. decembra razveselili otroke Mladinskega doma Malči Beličeve.

To je sporočila Tonja Blatnik, iUFC – Instititute for Universal Future Communications. (konec)