26.08.2021 ob 21:48
Deli članek
Imajo tudi posebne akcije, popuste in ugodnosti

Ljubljana (MOREL)-  »Pred začetkom šolskega leta se v največji meri poveča prodaja različnih šolskih potrebščin, knjig, otroških oblačil in obutve ter računalnikov in pametnih telefonov,« je poudaril Toni Pugelj, direktor ALEJE in direktor SES Slovenija. Dodal je, da so trgovci v ALEJI dobro pripravljeni na začetek šole in se veselijo strank. Pred začetkom šole imajo tudi posebne akcije, popuste in ugodnosti.

V ALEJI so v teh dneh pripravili tudi posebno nagradno igro, ki bo trajala vse do te sobote, 28. avgusta, v kateri vam ALEJA z malo sreče lahko povrne znesek predšolskega nakupa. Na ALEJINI info točki v prvem nadstropju središča predložite račun v znesku najmanj 50 evrov iz katere koli trgovine ali lokala v središču, prevzemite bon v višini 5 evrov, ki ga lahko unovčite za kulinarično razvajanje v vseh gostinskih lokalih v ALEJI, in z izpolnjenim letakom sodelujte tudi v nagradnem žrebu za darilne bone Desetak v skupni vrednosti kar 500 evrov.

»Začetek šole je čas za prenovo jesenske garderobe za šolarje, zato pripisujemo velik pomen uporabnim in udobnim oblačilom za otroke in mlade. Pripravljamo posebne akcije »Nazaj v šolo«, v katere so vključeni uporabni in zanimivi izdelki za bodoče šolarje. Poletni izdelki pa so še vedno na voljo po znižanih cenah,« so opisali v prodajalnah s tekstilom v ALEJI.

Tudi v drogerijah in trgovinah z živilskim in neživilskim blagom imajo pestro ponudbo šolskih potrebščin. V drogerijah je trenutno največ povpraševanja po šolskih torbah in zvezkih, prav tako v prodajalnah z živilskim in neživilskim blagom, kjer je v tem času tudi večje povpraševanje po pisalih, copatih in drugih šolskih potrebščinah. »Prodaja šolskih potrebščin je zelo dobra, saj kupcem ponujamo res široko paleto izdelkov,« so sporočili iz trgovin z živilskim in neživilskim blagom.

V trgovinah s tehnično opremo opisujejo, da je pred začetkom šole še vedno največ povpraševanja po računalnikih, tiskalnikih, pametnih telefonih, tabličnih računalnikih, pametnih urah in slušalkah. »S prehodom v hladnejše in deževne dni se poveča povpraševanje po toplejših in nepremočljivih oblačilih in obutvi. Večja je predvsem prodaja oblačil in obutve za šolarje in mlade. Stranke se poleg »lifestyle« in športnih kolekcij vse pogosteje odločajo za tako imenovani »athleisure« slog, za katerega so značilna športna oblačila, ki so hkrati udobna in elegantna,« pa so sporočili prodajalci s športno opremo in oblačili.

Direktor ALEJE in SES Slovenija je še izpostavil, da je v nakupovalnem središču večja frekventnost obiskovalcev opazna od sredine avgusta. »Vzdušje med obiskovalci je zelo dobro,« je dodal. V ALEJI navdušeno zaključujejo pestro poletje, ki so ga zaznamovali številni koncerti priznanih glasbenikov in ogledi filmskih uspešnic. Vse so obiskovalcem omogočili brezplačno. Za piko na i oz. poslastico bodo pripravili še koncert skupine King Foo, ki bo na ALEJI SKY prihodnji torek, 31. avgusta.

Zanimiva, razgibana in pestra bo tudi jesen v ALEJI, ko za obiskovalce pripravljajo številne dogodke. Nadaljevali bodo tudi z nedeljskimi gledališkimi predstavami za otroke, ki so prava atrakcija, in kulinaričnimi doživetji. Vsako nedeljo namreč obiskovalce s specialitetami razvajajo tekmovalci letošnjega MasterChefa. (konec)