11.01.2022 ob 09:12
Deli članek
Iščejo naj učitelje oziroma učiteljice

Ljubljana (MOREL)- Pod okriljem nacionalne platforme Partnerstvo za spremembe in AmCham Slovenija je februarja 2019 nastal projekt “Učitelj sem! Učiteljica sem!”, ki širi dobre prakse učiteljev in učiteljic v slovenskih šolah. Cilj projekta je dati glas učiteljem, ki svoje delo čutijo kot poslanstvo, ki z izjemno predanostjo iščejo najboljše v učencih in ki so lahko vzorniki bodočim generacijam učiteljev. Projekt poteka tudi pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

V okviru iniciative Učitelj sem! Učiteljica sem!, kjer izpostavljajo odlične zgodbe slovenskih učiteljic in učiteljev, tudi letos vabijo k prijavi na razpis za sodelovanje v svetovnem izboru Global Teacher Prize. Prijave zbirajo do petka, 14. januarja 2022.

Svetovni izbor Global Teacher Prize poteka pod okriljem Fundacije Varkey, ki z enakim poslanstvom kot iniciativa Učitelj sem! Učiteljica sem! deluje na globalni ravni. S sodelovanjem v izboru prostor med najboljšimi učitelji sveta dobijo tudi slovenski učitelji in učiteljice ter lahko tako svetu pokažejo odlične prakse, ki jih uporabljajo pri svojem delu. Nagrada za zmagovalca ali zmagovalko je milijon dolarjev. Lansko leto je Slovenijo na svetovnem izboru zastopala Nina Jelen, učiteljica Osnovne šole Ivana Škvarče iz Zagorja pri Savi.

V slovenskem izboru lahko sodelujejo učitelji in učiteljice, ki izpolnijo priloženo prijavnico, sodelujejo v inicativi Učitelj sem! Učiteljica sem! (lahko se prijavijo tudi naknadno), vsaj pet let aktivno delujejo kot učitelji in poučujejo otroke v osnovnih in srednjih šolah. 

Prijavnico najdete na povezavi TUKAJ. (konec)