29.06.2021 ob 11:15
Deli članek
Mestna občina Celje sofinancira poletni avtobus do Logarske doline

Celje (MOREL) – Občanke in občane mestne občine Celje vabijo na poletni turistični avtobus, ki vozi od Celja do Logarske doline in nazaj. Poletno doživetje bo pripomoglo tudi k manjšemu ogljičnemu odtisu, kot če bi se na izlet odpravili z avtomobilom. Že nekaj let zapored občine ob Savinji povezuje kolesarski turistični avtobus, ki vozi ob sobotah in nedeljah ter praznikih, v času poletnih počitnic in dopustniških dni na relaciji Celje – Logarska dolina in nazaj.

Na avtobus lahko izletniki vstopijo na vseh postajališčih med Celjem in Logarsko dolino (glej vozni red). Nanj lahko brezplačno vzamejo kolo.  

Mestna občina Celje se v zadnjih letih intenzivno ukvarja s projekti trajnostne mobilnosti in tudi to je lepa pobuda, s katero pripomoremo k manjšemu onesnaževanju okolja in našim prebivalcem omogočimo udobno potovanje v enega najlepših predelov Slovenije, hkrati pa vse prebivalce krajev, v katerih se ustavlja avtobus, vabijo na obisk v Celje.

Odhod avtobusa iz Celja v Logarsko dolino je ob 7:10 in 13:10; odhod iz Logarske doline – slap pa ob 10:00 in 18:00.

Otroci do 4 leta se lahko peljejo brezplačno, do 10 leta pa je cena polovična.

Vozovnico je mogoče rezervirati tudi preko spleta. To je sporočila služba za odnose z javnostmi in  promocijo mestne občine Celje. (konec)