22.12.2021 ob 17:00
Deli članek
Praznično nakupovanje: Trend naraščanja prodaje in obiska

Gremo drsat na streho Aleje

 

Ljubljana (MOREL)-  Trend naraščanja prodaje in obiska v SES-ovem nakupovalnem središču ALEJA se nadaljuje, kar je potrdil tudi 4. adventni vikend. Nakupovanje in število obiskovalcev v nakupovalnem središču se krepita, trgovci pa so pozitivno razpoloženi. Porast prodaje je še posebej opazna pri zabavni elektroniki, tekstilu, športnih pripomočkih, igračah, knjigah in parfumeriji. Poleg maloprodaje se je opazno povečala tudi prodaja darilnih bonov Desetak. Direktor ALEJE Toni Pugelj pričakuje močne zadnje nakupovalne dni pred božičem. Nekateri trgovci obiskovalce že razveseljujejo z razprodajnimi ponudbami.

»S prodajo in obiskom v četrtem adventnem vikendu smo zelo zadovoljni. Razpoloženje med obiskovalci in prodajalci je izjemno pozitivno. Veseli nas, da se obisk ALEJE vztrajno povečuje, petkov obisk je bil primerljiv z obiski na adventne sobote,« je poudaril direktor ALEJE Toni Pugelj.

Trendi nakupovanja v četrtem adventnem vikendu

Povpraševanje po klasičnih darilih, kot so knjige, igrače ali parfumi, je zelo veliko. Prav tako so priljubljeno darilo pametni telefoni, gospodinjski aparati in zabavna elektronika – od konzol in iger do velikih televizorjev in zvočnih sistemov. Mlajše stranke zelo povprašujejo po VR-očalih in brezžičnih slušalkah. V športnih trgovinah obiskovalci za darila največkrat izberejo smučarsko opremo. V trgovinah z igračami se najpogosteje odločajo za sestavljanke, družabne igre in plišaste živali. V trgovinah z modnimi dodatki se obiskovalci najpogosteje zanimajo za visokokakovostne in dražje izdelke, še posebej iz zlata. V trgovinah z oblačili in obutvijo so se pretekli teden zelo dobro prodajali dodatki, kot so kape, šali, rokavice in pasovi. Nasploh so še posebej priljubljena zimska oblačila, na primer pletenine, zimske jakne in topla obutev. V trendu so materiali, kot sta puh in kašmir, med barvami pa prevladujeta siva in bež.

Prodaja darilnih bonov hitro raste

Eno izmed daril, ki se pogosto skriva pod novoletno jelko, so darilni boni Desetak, ki jih lahko unovčite v vseh trgovinah in lokalih v ALEJI ter štirih drugih SES-ovih nakupovalnih središčih v Sloveniji. Prodaja se je od novembra do četrtega adventnega vikenda močno povečala, še posebej pravnim osebam. »Naš Desetak je zelo priljubljeno darilo za zaposlene, saj ga je mogoče unovčiti v toliko različnih trgovinah in lokalih,« dodaja Toni Pugelj. Tako ALEJA optimistično gleda tudi v dni med božičnim večerom in svetimi tremi kralji, saj se v tem času unovči veliko število darilnih bonov.

Kupci že iščejo znižane ponudbe

Posamezni trgovci že ponujajo posebne razprodaje: nakupovanje po ugodnih znižanih cenah se je tako že začelo, čeprav se prave razprodaje običajno začnejo šele po praznikih.

Možnosti testiranja in cepljenja bodo še naprej na voljo

Ponudba cepljenja in testiranja kot storitev v ALEJI je med obiskovalci še vedno zelo dobro sprejeta. Obiskovalci se lahko v nakupovalnem središču cepijo brez predhodnega naročanja ali pa se hitro testirajo pred srečanjem s svojimi najdražjimi. Testiranje na zunanjem parkirišču poteka vse dni v tednu – od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro ter ob nedeljah od 11. do 17. ure. ALEJA se je pridružila tudi vseslovenski akciji Dnevi cepljenja, ki poteka v tem tednu vse do petka, 24. decembra. Cepljenje poteka v 1. kleti parkirne hiše ALEJA, v vetrolovu vhoda v Interspar. Cepljenje je danes in jutri mogoče od 10. do 22. ure: danes bo od 18. ure dalje na voljo cepivo Moderna, v vseh ostalih današnjih in jutrišnjih terminih pa cepivo Pfizer/Biontech. V petek, 24. decembra, je cepilno mesto odprto od 9. do 13. ure. Med 9. in 10. uro je na voljo cepivo Moderna, od 10. do 13. ure pa cepivo Pfizer/Biontech.

Najvišja stopnja higiene je v SES-ovih nakupovalnih središčih standard

Kot vsa SES-ova nakupovalna središča ALEJA še naprej zagotavlja varno nakupovanje z visokimi higienskimi standardi. Najvišji higienski ukrepi, kot so do 100-odstotna oskrba s svežim zrakom, zadostna količina razkužil in natančno čiščenje, so bili potrjeni tudi s strani mednarodno dejavne ter vodilne nadzorne in inšpekcijske službe TÜV AUSTRIA.

Upravljalec SES poroča o dobrem prometu v celotni Sloveniji

Upravljalec nakupovalnega središča ALEJA je v četrtem adventnem vikendu zabeležil rast števila obiskovalcev in prodaje v vseh petih SES-ovih nakupovalnih središčih v Sloveniji.

Praznični delovni čas v ALEJI

Ta petek, 24. decembra, in prihodnji, 31. decembra, bo Interspar odprt od 7. do 17. ure, ostale trgovine in gostinski lokali pa od 8. do 17. ure. Do takrat bosta obratovala tudi Planet Lollipop in drsališče na ALEJI SKY. Drsališče bo odprto tudi to soboto, 25. decembra, in prihodnjo, 1. januarja 2022, in sicer od 11. do 19. ure. V nedeljo, 26. decembra, in 2. januarja 2022, pa bodo od 11. do 21. ure odprti tako gostinski lokali kot tudi drsališče.