05.01.2022 ob 20:27
Deli članek
Umrl najstarejši Američan in vojni veteran

Lawrence N. Brooks, najstarejši veteran druge svetovne vojne v ZDA

New Orleans (MOREL/FoNet) - Najstarejši veteran druge svetovne vojne v ZDA , ki je veljal za najstarejšega moškega v državi Lawrence N. Brooks je umrl v sredo v starosti 112 let. Novico o njegovi smrti je objavil Nacionalni muzej druge svetovne vojne in potrdila njegova hči.

Večino Afroameričanov, ki so služili v ločenih oboroženih silah ZDA na začetku druge svetovne vojne, so razporedili v nebojne enote in jih razporedili na službene dolžnosti, kot so dobava, vzdrževanje in prevoz, je povedal polkovnik Pete Crean, podpredsednik za izobraževanje in dostop v muzeju v New Orleansu."Razlog za to je bil odkrit rasizem in ni drugega načina, da bi ga opisali," je dejal Crean.

Brooks je bil rojen 12. septembra 1909. Znan je bil po svojem dobrodušnem smislu za humor, pozitivnosti in prijaznosti. Ko so ga vprašali za skrivnost dolgega življenja, je pogosto rekel: »služiti Bogu in biti prijazen do ljudi«.

Bil je oče petih otrok, petih pastorkov in na desetine vnukov in pravnukov.  Ženo Leono je izgubil kmalu po orkanu Katrina. (konec)