15.09.2022 ob 10:07
Deli članek
Dobrodelni koncert v podporo otrokom z disleksijo

Ljubljana (MOREL)- Rotary klub Ljubljana Grad vabi na veliki koncert – Dobrodelni rotarijski pozdrav jeseni, ki bo potekal v torek, 20. septembra 2022, ob 19.30 uri v Slovenski filharmoniji. Sredstva, zbrana iz prodaje vstopnic in drugih donacij, bodo namenjena strokovni podpori delu z otroki z disleksijo, kot so iskanje in izvajanje inovativnih rešitev za lajšanje učnih težav, pomoč pri izboljšanju procesa izobraževanja in ozaveščanje o disleksiji. 

Na koncertu, ki bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, se bodo zvrstili priznani slovenski poustvarjalci. Med njimi bodo sopranistka Nika Gorić, tenorist Martin Sušnik in mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran, orkestru pa bo dirigiral Simon Dvoršak.

Prepoznavanje in razumevanje potreb otrok z disleksijo še vedno predstavlja enega izmed izzivov naše družbe, zato Rotary klub Ljubljana Grad aktivno deluje v smeri odprave stigmatizacije in si prizadeva za razvoj potencialov dislektikov. V ta namen so pred štirimi leti začeli z izvajanjem projekta Življenje z disleksijo, v sklopu katerega s pomočjo strokovnjakov iz Društva za pomoč otrokom in mladostnikom s specifičnimi učnimi težavami (Društvo Bravo) izvajajo številne aktivnosti, zbirajo sredstva za nakup ustreznih učnih pripomočkov, načrtujejo pa tudi ustanovitev Sklada Življenje z disleksijo. 

Dogodek organizira Rotary klub Ljubljana Grad v sodelovanju z Rotary Districtom 1912 in Slovensko filharmonijo. Vstopnice za koncert in dodatne informacije so na voljo v distriktni pisarni (info@rotaryslovenija.org, 01 500 32 68). (konec)