03.12.2021 ob 23:35
Deli članek
Američani bi morali začeti pri sebi

Marija Zaharova

Moskva (MOREL/FoNet) - ZDA bi morale začeti pri sebi, če so se odločile iskati države, ki kršijo mednarodno pravo, je danes dejala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.  Kot je sporočila ruska tiskovna agencija Sputnik, se je odzvala na izjavo ameriškega državnega sekretarja Anthonyja Blinkena, ki je dejal, da Nato ne načrtuje agresije na Rusijo in da je edina "agresija, ki jo je bilo mogoče videti v preteklih letih, prišla iz Rusije".

"Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija – odprta oborožena agresija Nata pod vodstvom ZDA. V Ukrajini imamo vodstvo protiustavnih državnih udarov, ki jih izvajajo ZDA skupaj z Natom in EU," je dejala Zaharova. Spomnila je, da so na Kubi, v Nikaragvi in ​​Belorusiji poskušali strmoglaviti vlado z elementi hibridne vojne, ki so jo izvajale ZDA in države Nata. "Torej takšne izjave državnega sekretarja niso nič drugega kot neuspešen poskus ustvarjanja ideološke podlage za vrh demokracije.

Če se je State Department odločil poiskati agresorje, ki kršijo mednarodno pravo, bi morali partnerji proces začeti pred ogledalom. ,« je zaključila Zaharova.

Ameriški predsednik Joseph Biden bo 9. in 10. decembra gostil virtualni vrh za voditelje iz vlade, civilne družbe in zasebnega sektorja, ki se bo osredotočil na izzive in priložnosti, s katerimi se soočajo demokracije, ter zagotovil platformo za voditelje, da prevzamejo tako individualne kot kolektivne odgovornosti. obramba demokracije in človekovih pravic doma in v tujini. Po poročanju Sputnika v Kremlju ocenjujejo, da ZDA poskušajo "privatizirati demokracijo" in potegniti nove meje med državama s pripravo vrha brez sodelovanja Rusije in Kitajske. (konec)