09.01.2022 ob 13:41
Deli članek
Kurz sopredsedujoči ECTR

Dunaj (MOREL/FoNet)- Nekdanji avstrijski kancler Sebastian Kurz je danes na svojem twitter računu objavil, da je počaščen, da se je pridružil Evropskemu svetu za strpnost in spravo (ECTR) kot sopredsedujoči skupaj z nekdanjim britanskim premierjem Tonyjem Blairom.

Kurz je dejal, da ima Evropski svet za strpnost in spravo dolgo zgodovino boja proti ekstremizmu, antisemitizmu in krepitvi strpnosti po vsej Evropi, kar sta, kot je poudaril, zanj zelo pomembna cilja. Evropski svet za strpnost in spravo na svojem uradnem portalu navaja, da je bila ta nevladna in nestrankarska organizacija ustanovljena leta 2008 kot svetovalno telo za promocijo strpnosti, sprave in izobraževanja na mednarodni ravni.

Njegove naloge vključujejo "spodbujanje razumevanja in strpnosti med narodi različnih etničnih okolij, izobraževanje o tehnikah sprave, spremljanje šovinističnega vedenja ter predlaganje pobud in zakonskih rešitev za podporo strpnosti." Gre za organizacijo, ki je leta 2012 podelila evropsko medaljo za strpnost takratnima predsednikoma Srbije in Hrvaške Borisu Tadiću in Ivu Josipoviću. Poleg Blaira, ki trenutno predseduje odboru ECTR, so člani organizacije nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan, nekdanji španski premier Jose Maria Aznar in nekdanji avstrijski podkancler Erhard Busek. (konec)