13.02.2022 ob 17:55
Deli članek
Necepljeni v javnih službah v New Yorku bodo odpuščeni

New York (MOREL/FoNet) - Okoli 4000 zaposlenih v javnem sektorju v New Yorku bi lahko odpustili, ker se niso cepili proti koranavirusu. Cepljenje je v tem mestu obvezno

Po poročanju Glasa Amerike (VOA) bodo med odpuščenimi učitelji, policisti, gasilci in delavci v komunalnih podjetjih. Obvezno cepljenje za zaposlene v javnem in zasebnem sektorju je predpisal bivši župan Bill de Blasio. Rok za izpolnitev te obveznosti je potekel v petek, tisti, ki se niso cepili, pa bodo zdaj ostali brez službe.

"Jasno smo povedali, da morajo biti zaposleni v javnem sektorju v New Yorku cepljeni," je dejal sedanji župan New Yorka, demokrat Eric Adams. Sindikati zaposlenih v javnem sektorju so se skušali boriti proti obveznemu cepljenju in večkrat tožili mesto, a neuspešno. Vendar to pravilo še vedno velja kljub dejstvu, da število na novo okuženih kron z virusom upada in številne države odpravljajo pandemične omejitve in obvezno cepljenje. Ocenjujejo, da je bilo v New Yorku cepljenih okoli 95 odstotkov od 370.000 zaposlenih v javnem sektorju. (Konec)