29.11.2021 ob 16:46
Deli članek
Nov vodnik za financiranje za kulturne in ustvarjalne sektorje

 Bruselj (MOREL)- Evropska komisija danes vzpostavlja nov interaktivni vodnik, ki prikazuje vse možnosti financiranja, ki so na ravni EU na voljo za kulturne in ustvarjalne sektorje. 

CulturEU kot enotno vstopno mesto za finančna sredstva EU združuje 75 možnosti za financiranje iz 21 različnih programov EU, od programov Ustvarjalna Evropa in Obzorje Evropa do strukturnih skladov in programa InvestEU.

Podpredsednik za spodbujanje evropskega načina življenja Margaritis Shinas je povedal: »Za naš evropski način življenja so značilne umetniška svoboda, ustvarjalnost in kulturna raznolikost. Evropa je velesila na področju kulture, ki potrebuje cvetoče ustvarjalne in kulturne sektorje. Poleg instrumenta Next Generation EU danes vzpostavljamo novo spletno orodje, ki bo našim umetnikom, ustvarjalcem in kulturnikom v pomoč pri pregledu in izbiri najustreznejše sheme podpore, ki jim je na voljo na ravni EU. Skupaj lahko dosežemo trajno okrevanje ustvarjalnih in kulturnih sektorjev po vsej Evropi.« To so sporočili iz predstavništva evropske komisije v Sloveniji. (konec)