28.10.2021 ob 15:43
Deli članek
Potrdila o COVID-19, ki jih izdajata Armenija in Velika Britanija, enakovredna evropskemu

Bruselj (MOREL)- Danes začnejo veljati odločitve, ki potrjujejo, da so potrdila o COVID-19, ki jih izdajata Armenija in Velika Britanija, enakovredna evropskemu digitalnemu covidnemu potrdilu. To pomeni, da bosta omenjeni državi in njuni ozemlji povezani v tehnični sistem EU, njihova potrdila o COVID-19 v EU pa bodo sprejeta pod enakimi pogoji, kot evropsko digitalno covidno potrdilo. Hkrati bodo oblasti teh držav in ozemelj za potovanje iz EU na svoje območje sprejele evropsko digitalno covidno potrdilo.

Evropski komisar za pravosodje Didier Reynders, je dejal: »Evropsko digitalno covidno potrdilo je omogočilo varnejše potovanje. Postalo je vodilni mednarodni standard: s sistemom je povezanih 45 držav na štirih celinah. Pričakujemo, da se bo število povečalo v prihodnjih tednih in mesecih. Odprti smo, da se našemu sistemu pridružijo tudi nove države.«

Danes sprejeti odločitvi bosta začela veljati jutri, 29. oktobra 2021. To so sporočili iz predstavništva evropske komisije v Sloveniji. (konec)