14.04.2022 ob 22:39
Deli članek
Rusija bo oblikovala svojo informacijsko infrastrukturo

Vladimir Putin

Moskva (MOREL/FoNet) - Ruski predsednik Vladimir Putin je danes podpisal odlok o oblikovanju medresorske komisije  sveta za varnost Rusije, da bi zagotovili tehnološko suverenost države na področju razvoja IT infrastrukture. Novoustanovljeno komisijo vodi namestnik vodje sveta za varnost Dmitrij Medvedjev, ki je pooblaščen, da v enem mesecu izbere njene člane, je poročal Tass.

Komisija je bila ustanovljena za določitev ukrepov, ki bodo zagotavljali varnost ruske informacijske infrastrukture in za usklajevanje dejavnosti zveznih in regionalnih oblasti pri izvajanju teh ukrepov, vključno z opremljanjem kritične informacijske infrastrukture z domačimi elektronskimi izdelki, tehnično opremo in domačo programsko in strojno opremo. (Konec)

Komisija je formirana da utvrdi mere koje će osigurati bezbednost ruske informativne infrastrukture i da koordinira aktivnosti federalnih i regionalnih vlasti u implementaciji tih mera, uključujući opremanje kritične informativne infrastrukture domaćim rado-elektronskim proizvodima, tehničkom opremom, kao i domaćim softverom i hardverom. (Kraj)