21.04.2022 ob 23:38
Deli članek
S partnerstvom proti sankcijam

Damask (MOREL/FoNet) - Sirska in iranska zunanja ministra Faisal Mikdad in Hossein Amir Abdullahian sta danes v telefonskem pogovoru dejala, da je potrebno doseči resnično gospodarsko in trgovinsko partnerstvo zaradi nelegitimnih gospodarskih ukrepov Zahod" in poudarila podporo Palestincem.

Ministra sta razpravljala o sestankih skupnega gospodarskega odbora, pri čemer sta  podprla upornost palestinskega ljudstva pred kriminalnimi napadi Izraela na mošejo Al-Aksa, je poročala sirska agencija SANA. Poudarila sta podporo Sirije in Irana Palestincem.

Mikdad je izpostavil nujnost aktiviranja sirsko-iranskega gospodarskega sodelovanja, da bi premagali vplive nelegitimnih ekonomskih ukrepov Zahoda, ki so jih vsilili narodom obeh držav.

Mikdad je dvostranske odnose med Teheranom in Damaskom ocenil kot zgodovinsko in strateško pomembne, je izrazil podporo Sirije stališču Irana glede jedrskega dosjeja in ocenil, da so za to, da sporazum ni bil podpisan, odgovorne ZDA. Abdullahian je poudaril pomen doseganja pravega gospodarskega in trgovinskega partnerstva ter ponovno potrdil podporo Irana Siriji, pa tudi pripravljenost zagotoviti potrebno pomoč za premagovanje negativnih učinkov enostranskih omejevalnih ukrepov, ki so jih uvedle zahodne države". (konec)