25.10.2021 ob 22:14
Deli članek
Strožji epidemiološki ukrepi

Bratislava (MOREL/FoNet)- Slovaška vlada se je danes odločila, da bo  uvedla strožje epidemiološke ukrepe še v petih regijah zaradi velikega povečanja števila okuženih z koronavirusom. Strožji ukrepi se sedaj izvajajo v desetih regijah, predvsem  na severu države v bližini meje s Poljsko in Češko. 
Novi ukrepi bodo zajeli zaprtje hotelov, restavracij, fitnes klubov in telovadnic. Na javnih srečanjih se bo lahko zbralo največ 100 popolnoma  precepljenih ljudi, nošnja mask bo obvezna v zaprtih prostorih in na prostem. 
Slovaška ima okoli pet in pol milijona prebivalcev in je ena  izmed najbolj prizadetih članih Evropske unije z epidemijo koronavirusom, saj so doslej potrdili 456.431 primerov okužb, umrlo pa jih je 12.917 okuženih. Po današnjih podatkih od 1.144 hospitaliziranih jih okoli 80 odstotkov ni cepljenih ali pa jih je bilo cepljenih samo z eno dozo, Slovaška sodi med države v Evropski uniji, ki imajo najmanjšo stopnjo precepljenih, saj je z dvema dozama manj kot 2,4 milijona ljudi. (konec)