25.11.2021 ob 19:43
Deli članek
von der Leyen o okrepitvi cepljenja

Ursula von der Leyen

Bruselj (MOREL)- Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je podala izjavo o okrepitvi cepljenja. »Cepljenje proti COVID-19 rešuje na tisoče življenj v Evropski uniji. Toda zajel nas je nov val, zato moramo cepljenje še okrepiti. Dobra novica je, da imamo dovolj odmerkov cepiva. Ob koncu tedna bomo lahko rekli, da je Evropa našim državam članicam dostavila že milijardo odmerkov.

Prav tako je pomembna novica, da je poživitveni odmerek treba prejeti šest mesecev po primarni seriji cepljenja. Ohraniti moramo imunost ljudi, ki so cepljeni. Evropske agencije sedaj priporočajo poživitveni odmerek vsem odraslim. Poživitveni odmerki nam zagotavljajo še višjo raven zaščite kot primarna serija cepljenja. Preprečili bodo mnogo bolnišničnih sprejemov in smrti.

Naposled, prepričati moramo več ljudi, da se cepijo. Četrtina odraslih v EU še vedno ni polno cepljenih. Če niste cepljeni, obstaja večje tveganje, da boste imeli resne simptome COVID-19. Cepljenje ščiti vas in druge.« To so sporočili iz predstavništva evropske komisije v Sloveniji. (konec)