27.11.2017 ob 14:53
Deli članek
Erčulj je tudi letos državni prvak v desetki

Najboljši štirje na državnem prvenstvu v disciplini desetka.

Maribor, 27. novembra 2017 (MOREL) – V soboto je v prostorih biljardnice Gomes v Mariboru in biljardnice Devetka Maribor potekalo letošnje člansko državno prvenstvo. Tekmovanja se je udeležilo 30 tekmovalcev iz vse Slovenije, ki so se tokrat pomerili v disciplini desetka.

Kvalifikacijski del je potekal v štirih skupinah iz katerih sta se v izločilne dvoboje uvrstila po prva dva iz posamične skupine. Tam so jih v osmini finala čakali neposredno uvrščeni - prvih osem glede na ranking lestvico BZS.

Iz skupin so napredovali: Miha Žagar (BK Fit-Fit), Matej Dakol (BK Premium Kaval), Franci Čučnik (KBL, Boštjan Messner (BK Gomes), Matic Donoša (BK Goren'c), Kristijan Hamzovski (BK Gomes), Boštjan Satler (BK Gomes) in Tomas Hercog (BK Gomes).

V veliki finale sta se uvrstila Klemen Gradišnik in Matjaž Erčulj, ki sta si pot do njega tlakovala preko vrste neugodnih nasprotnikov. Gradišnik se je tako najprej pomeril s sestro dvojčico Ano (7:0), seniorjem Francijem Čučnikom (7:2), v polfinalu pa z lanskim finalistom Kristijanom Hamzovskim (7:6). Težko pot do finala je imel tudi Erčulj, ki je naprej premagal klubska soigralca Tomasa Hercoga (7:3) in Boštjana Satlerja (7:4), v polfinalu pa še Jureta Potočnika (7:1).

Finale je bilo v znamenju Erčulja, ki je na začetku visoko povedel in tekmo mirno zaključil z rezultatom 8:3. S tem naslovom je spet prevzel prvo mesto na ranking lestvici Slovenije in si tekmo pred zaključkom sezone bolj ali manj zagotovil končno prvo mesto.    

Končni vrstni red:
1. mesto: Matjaž Erčulj (BK Gomes)
2. mesto: Klemen Gradišnik (BK Kaval Premium)
3. mesto: Jure Potočnik (BK Direkt)
3. mesto: Kristijan Hamzovski (BK Gomes)
5. mesto: Mitja Gradišnik (BK Direkt)
5. mesto: Boštjan Satler (BK Gomes)
5. mesto: Miha Zajc (KBL)
5. mesto: Franci Čučnik (KBL)

(konec) MG