21.03.2023 ob 22:44
Deli članek
Jutri razprava o svobodi medijev v EU

Evropska poslanka Irena Joveva

Bruselj (MOREL)- Politična skupina Renew Europe  bo jutri v evropskem parlamentu organizira izmenjavo mnenj o evropskem aktu o svobodi medijev s strokovnjaki s področja medijev, akademiki, novinarji in novinarskimi združenji ter predstavniki industrije.Razprava bo razdeljena na tri panele, prvega bo vodila evropska poslanka Irena Joveva (Renew Europe/Svoboda), ki je tudi poročevalka v senci za omenjeni akt na vodilnem odboru, odboru za kulturo in izobraževanje.

Svobodni in neodvisni mediji so steber vsake zdrave demokratične družbe. V luči zakonodajnega dela v Evropskem parlamentu v zvezi z Evropskim aktom o svobodi medijev (EMFA) je namen jutrišnjega dogodka osvetliti nekatera vprašanja v povezavi z medijskimi trgi v državah članicah ter spregovoriti o nekaterih posebnostih držav, da se poslankam in poslancem omogoči načrtovanje in predlaganje učinkovitih rešitev.

Zakaj potrebujemo močan in zavezujoč evropski akt o svobodi medijev? Prihajajoča zakonodaja je odgovor na zaskrbljujoče trende svobode medijev po vsej EU. Njen cilj je predvsem zaščititi svobodo, pluralizem in neodvisnost medijev na enotnem evropskem trgu. To so sporočili iz pisarne evropske poslanke Joveve. (konec)