14.03.2023 ob 14:16
Deli članek
Prihodnji teden odpirajo 61. Sejem Dom

Ljubljana (MOREL)- Na Gospodarskem razstavišču bo od 22. do 26. marca potekal največji sejem s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah, 61. Sejem Dom. Na njem lahko obiskovalci najdejo vse za gradnjo in prenovo. Prek 355 podjetij iz 27 držav bo predstavilo različne storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice.

Predstavljeni bodo zadnji trendi oziroma novosti, inovacije in najbolj dovršene proizvode ter storitve, ki spremljajo gradnjo oziroma prenovo doma. Obiskovalci bodo lahko izkoristili sejemske ugodnosti, primerjali ponudbo in se posvetovali s strokovnjaki.

Za vse, ki gradijo ali prenavljajo, pa tudi za tiste, ki šele zbirajo informacije ali jih zanimajo le novosti, bodo na voljo brezplačne informacije, nasveti in predavanja neodvisnih strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in energetskih svetovalcev ENSVET – Eko sklad ter brezplačni 3D izrisi kopalnic.

S trajnostno gradnjo in prenovo stavb znižamo rabo in stroške energije ter vode, zmanjšamo količino odpadkov, omejimo škodljive vplive na okolje, ohranjamo naravne vire in prispevamo k celotnemu znižanju ogljičnega odtisa. Obiskovalci lahko dobijo nasvete o učinkovitem ogrevanju, hlajenju, prezračevanju in osvetlitvi ter uporabi gradbenih virov z nizkim ogljičnim odtisom.

Svetovanja bodo potekala tudi na temo novega gradbenega zakona in zakona o urejanju prostora, ki sta stopila v veljavo 1. junija 2022. Med izdelki in storitvami, ki se predstavljajo na sejmu, je vedno več inovacij, ki so plod slovenskega znanja. S priznanji Znak kakovosti v graditeljstvu, ki jih vsako leto podeljujemo prvi dan sejma, spodbujamo k trajnostnim rešitvam, s tem pa si prizadevamo za večjo kakovost in konkurenčnost na področju graditeljstva v Sloveniji. To je sporočila Ina Unuk. (konec)