13.09.2018 ob 09:41
Deli članek

Celje, 13. september 2018 (MOREL)- V soboto, 22. septembra, bo ob 20. uri v Plesnem forumu Celje predstava 6 Žige Divjaka uvedla letošnjo gledališko sezono in abonma Umetnost v gibanju, ki ga z namenom prikazovanja najboljšega, kar ponuja slovenski prostor s širšega področja uprizoritvenih praks, pripravljajo v Hiši kulture Celje. Abonma, v katerem bodo predstavili šest odrskih dogodkov se osredotoča na sodobno produkcijo pretežno izveninistitucionalne scene, hkrati pa v ta kontekst postavlja lastno, že tradicionalno odrsko ustvarjalnost s področij gledališča in glasbe.
Med septembrom in aprilom bodo na različnih lokacijah po Celju tako gostili Slovensko mladinsko gledališče in Masko s predstavo 6, pripovedovalsko skupino Vodnikovih 9 s Ta bi na grmadi gorela, Janeza Dovča in njegovo multimedijsko predstavo Tesla, zmagovalko lanskega Borštnikovega srečanja v izvedbi Nika Škrleca in režiji Primoža Ekarta Nemoč ter dve lastni produkciji Zgodbo o vojaku Igorja Stravinskega v režiji Lee Kukovičič in avtorski projekt Nuše Komplet Peperko in Žige Medveška Kaj bi, Che bi.
Predstava 6 avtorja Žige Divjaka z ekipo šestih igralcev poseže v polje dokumentarnega gledališča in sicer se kritično ozre na dogodke v kranjskem dijaškem domu leta 2016. Gre za eno odmevnejših gledaliških predstav lanske sezone, ki pogumno odpira pomembne problematike sodobne družbe in se z njimi sooča z neposrednim gledališkim jezikom, ki ga realizira igralska zasedba Iztok Drabik Jug, Alja Kapun, Katarina Stegnar, Vito Weis in Gregor Zorc. Celjsko gostovanje nastaja v sodelovanju z inštitutom Udesin. To je sporočil Gregor Deleja. (konec)