07.10.2023 ob 23:22
Deli članek
Derbi v Murski Soboti Savinjčanom

Savinja

Ljubljana (MOREL)- V prvem krogu 1. SNTL za moške je bil najbolj zanimiv obračun v Murski Soboti, kjer je mlada ekipa Savinje I s 4:3 premagala Muro Soboto. Do prve domače zmage je prišel tudi Tempo, ki je bil s 4:2 boljši od Kajuh-Slovana, na preostalih treh tekmah pa so do točke prišle gostujoče ekipe. Na Ravnah je s 4:1 slavila Kema Murexin I, v Novem mestu je proti Krki aktualni državni prvak Maribor slavil s 4:0, že v četrtek pa je ŠD SU v Mengšu zmagal s 4:1.

Za prvo presenečenje prvenstva je poskrbela ekipa Savinje I, ki je v maratonskem obračunu, ki je trajal tri ure, premagala aktualne pokalne zmagovalce Slovenije, Sobočane. Junak derbija prvega kroga je bil mladinski reprezentant Miha Podobnik, ki je v svojih prvih nastopih v prvi članski ligi dobil vse tri dvoboje, v katerih je igral. V dvojicah je bil uspešen z Brinom Vovkom Petrovskim, v posamičnih obračunih pa je premagal še Bojana Ropošo in v odločilni sedmi partiji še izkušenega Mitjo Horvata s 3:2 (17, 8, -8, -5, 7). Eno zmago je h končnemu uspehu dodal še en mladinski reprezentant, Domen Hohnjec, ki je bil s 3:0 boljši od Horvata. Za Sobočane je do dveh zmag prišel Gregor Zafoštnik, do ene pa Ropoša.

Državni prvaki so sezono začeli v Novem mestu in po pričakovanjih prišli do zanesljive zmage. Trojka Tomaž Roudi, Matevž Črepnjak in Gregor Komac je v posamičnih dvobojih premagala Aljaža Šmaljcelja, Janeza Jedlovčnika in Denisa Pintarja, Komac in Črepnjak pa sta bila uspešna tudi v dvojicah.

Do pričakovane zmage so na Ravnah na Koroškem prišli tudi Pucončani, ki so tekmo začeli z zmago Tomaža Pelcarja in Luke Norčiča v dvojicah. Dva posamična dvoboja je dobil tudi Damjan Zelko, enega pa Pelcar, medtem ko je za Ravenčane slavil le Bojan Pavič, povratnik v ekipo, v kateri je pred desetletji začel svojo igralsko kariero.

Do edine domače zmage so v uvodnem krogu prišli Velenjčani, ki so v svoji ekipi imeli več razpoloženih igralcev. Miha Kljajič je dobil obe svoji posamični partiji, s Tadejem Voduškom pa še v igri dvojic, medtem ko je Patrik Videc s 3:2 premagal Bora Brodnjaka. Za Ljubljančane je bil dvakrat uspešen Andraž Novak.

Že v četrtek je v prvi tekmi prvega kroga ŠD SU po dveh zmagah Uroša Slatinška v posamičnih dvobojih, ki je z Jožkom Omerzelom dobil tudi igro dvojic ter eni Jureta Slatinška pričakovano slavil v Mengšu. Za domačine je bil uspešen Andraž Avbelj.

Arrigoni I in Rakek začela z dvema zmagama

V 2. SNTL za moške sta prvenstvo najbolje začela Arrigoni II, ki je dobil obe svoji gostujoči tekmi, v Zalogu s 6:2 proti Vesni in v Ljubljani proti Iliriji s 6:0 ter Rakek, ki je bil prav tako obakrat uspešen v gosteh. Ilirijo je premagal s 6:2, Vesno pa s 6:3. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)