27.11.2023 ob 23:31
Deli članek
Drugi novomeški klub pa ni tako uspešen

Novo mesto (MOREL)- Najboljši kolektiv Mestne občine Novo mesto v minulem letu, Športno društvo SU Novo mesto, je tudi v novo tekmovalno sezono vstopil več kot uspešno. Članska ekipa kot aktualni državni podprvak ter mladi upi iz tedna v teden navdušujejo z napredkom, zmagami, pa tudi dosežki, ki dokazujejo, da se dobro delo na treningih poplača.

V prvi slovenski namiznoteniški ligi imajo igralci ŠD SU Novo mesto šest zmag, poraza še niso občutili. Ligaško sezono nadaljujejo 6. decembra, ko bodo v gosteh odigrali tekmo s prav tako doslej še neporaženo ekipo NTK Savinja I. Do konca jesenskega dela so sicer še trije krogi.

Odlično so sezono začela tudi dekleta, ki igrajo v 2. SNTL. Po šestih tekmah so SU-jevke še neporažene in trenutno zasedajo 2. mesto na lestvici, na prvem mestu je zaradi boljše razlike v odigranih dvobojih ekipa NTK Vesna iz Ljubljane.

ŠD SU Novo mesto je klub, ki obstaja šele 6 let. Aktivni so tako v tekmovalnem namiznem tenisu kot na rekreativni ravni, organizirajo tudi šolo namiznega tenisa, ki poteka ne le v MO Novo mesto, ampak tudi v Občini Straža in Občini Šmarješke Toplice. Število novih članov na vseh lokacijah je to jesen doseglo nov rekord. Pod okriljem ŠD SU vadi že več kot 500 igralk in igralcev namiznega tenisa, dvorane so polne, vzdušje odlično. »Po šestih letih smo ponosni na vsak prehojen korak, na vsakega posameznika, ki je v dvorani prijel za lopar ali se kako drugače (športno) zabaval. Neizmerno pa smo tudi hvaležni, da se naša usmerjenost k ljudem in delu z otroki tako obrestuje,« je izpostavil glavni trener in igralec Uroš Slatinšek.

Te dni v Novi Gorici poteka svetovno prvenstvo v kategorijah U15 in U19. V slovenski kadetski namizno teniški reprezentanci so poleg Vite Kocjančič kar tri igralke ŠD SU: Lana Slatinšek ter sestri Neja in Neža Gazvoda. »Nastopanje za slovensko reprezentanco je posebna čast in odgovornost. Zato smo še posebej ponosni, da imamo kar tri reprezentantke! Za prihodnost se nam res ni treba bati,« ni skrival navdušenja Uroš Slatinšek.

Po oktobrskem državnem prvenstvu v paranamiznem tenisu, ki so ga gostili na Livadi, bo usklajen tim ŠD SU 10. decembra organiziral 2. Odprto prvenstvo za mladinke in mladince, kjer pričakujejo več kot 120 igralcev in igralk. 19. decembra pa bo potekalo še tradicionalno SUjevsko božično novoletno druženje, ki bo tokrat tudi dobrodelno obarvano. To je sporočila Sabina Gosenica. (konec)