09.05.2024 ob 07:39
Deli članek
Jorgić obstal v osmini finala

Darko Jorgič

Džida (MOREL)- Na turnirju svetovne serije Saudi Smash v Džidi, z nagradnim skladom dva milijona ameriških dolarjev, je Darko Jorgić v osmini finala moral priznati premoč Jangu Woojinu iz Južne Koreje, ki je zmagal s 3:2 (11, 6, -6, -12, 4).

Osemindvajsetletni Jang, ki je na svetovni lestvici na dvajsetem mestu, je v drugem krogu presenetil tretjega igralca sveta, Kitajca Ma Longa in ga premagal s 3:0 (11, 6, 8), v osmini finala pa je bil usoden tudi za tri leta mlajšega Jorgića. Ne prvič, kajti tudi zadnja dva medsebojna dvoboja je dobil s 3:2. Tako ga je predlani v Muscatu premagal v četrtfinalu, leta 2021 pa na olimpijskih igrah v Tokiu v ekipnem delu tekmovanja.

V izenačenem prvem nizu je bil Jang Woojin bolj zbran v končnici, čeprav je Hrastničan še vodil z 9:7. Na sredini drugega niza je Jorgić vodil s 6:4, nato pa ni več osvojil točke, zato pa je v tretjem najboljši slovenski namiznoteniški igralec, trenutno 17. na svetu, niz zanesljivo dobil. Tudi v četrtem nizu je bil Jorgić že na pragu izenačenja, saj je vodil z 10:7, vendar je Jang Woojin izid izenačil in potem sam imel dve zaključni žogici za končno zmago, ki ju ni izkoristil. Kar mu ni uspelo v četrtem nizu, mu je v petem, v katerem je povedel s 6:1 in ga zanesljivo dobil.

»Razočaran sem, da se nisem prebil med osem najboljših. Možnosti za to so vsekakor bile, še zlasti prvi in drugi niz, ko sem še vodil. V prvem nizu tudi 9:7, nato pa zgrešil lepo žogico. Na koncu sem se sicer vrnil, izenačil na 2:2, vendar danes ni bilo dovolj za zmago proti Jang Woojinu, ki je bil v določenih trenutkih agresivnejši od mene. Sam sem bil preveč pasiven, slabo sem vračal njegove servise, kar je bil ključ, da je bil on potem močnejši s forhendom. Celoten dvoboj se je vrtel okoli prvih žogic, kjer je on bolj uspešen. Kot rečeno, sem razočaran, da nisem prišel v četrtfinale, po drugi strani pa vesel, da sem se prebil med 16 najboljših glede na to, da sem bil 17. nosilec. Tako bi že v prvem krogu lahko igral z Ma Longom, čeprav sem imel potem še kar ugoden žreb, ki pa ga nisem znal izkoristiti,« je po porazu dejal Jorgić, ki bo konec maja igral na Kitajskem, potem pa ga v juniju čakata turnirja v Zagrebu in Ljubljani.

Petindvajsetletni Hrastničan je na turnirju v Džidi, na katerem so zbrani vsi najboljši namiznoteniški igralci sveta, v prvem krogu po hudem boju ugnal Francoza Cana Akkuza s 3:2), v drugem pa je bil brez izgubljenega niza boljši od mladega Avstralca Nicholasa Luma.
V zadnjem krogu kvalifikacij je izpadel Deni Kožul, za katerega je bil usoden Španec Alvaro Robles. To je sporočil Miha Štamcar.(konec)