11.03.2024 ob 14:00
Deli članek
Jorgić začel z zmago, v sredo z Achantijem

Singapur (MOREL)- V prvem krogu turnirja WTT Signapore Smash 2024 je Darko Jorgić s 3:0 (2, 11, 4) Poljaka Macieja Kubika. Njegov nasprotnik v drugem krogu bo v sredo Indijec Sharatha Kamala Achanti, ki je v zadnjem krogu kvalifikacij zaustavil Denija Kožula.

Petindvajsetletni Hrastničan je svoj prvi nastop v Singapurju opravili na najboljši možni način, saj je imel proti Kubiku (145. na svetovni lestvici) prvi niz začel z vodstvom 8:0, nato pa mu je prepustil le še dve točki. Tudi začetek drugega niza je minil v znamenju petnajstega igralca sveta, ki je povedel s 4:0, to a že na četrti točki je Poljak, ki se je v glavni žreb prebil iz kvalifikacij, izid izenačil. Do konca niza sta bila tekmeca izenačena, v končnici pa je Jorgić izkoristil drugo zaključno žogico. V tretjem nizu je bil najboljši slovenski namiznoteniški igralec spet ves čas veliko boljši.

»Odigrali sem dobro partijo, od prve točke naprej sem bil sproščen in zbran, tako da sem bil res zadovoljen s svojo igro. Jutri sem prost, nato pa me čaka obračun z Achantijem, ki ga dobro poznam, čeprav sva do zdaj igrala le enkrat. Ta dvoboj sem sicer dobil, vendar bom moral v sredo ponoviti podobno igro, kot sem jo prikazal danes, če se želim uvrstiti v osmino finala, saj gre za dobrega in izkušenega igralca,« je po dvoboju s Kubikom dejal Jorgić.

Achanti (87.) je v prvem krogu prvem krogu prav tako brez težav prišel do zmage. S 3:0 (5, 4, 6) je bil boljši od Čilenca Nicolasa Burgosa (51.).  To je sporočil Miha Štamcar.(konec)