08.03.2024 ob 15:23
Deli članek
Kožul uspešno začel turnir

Deni Kožul

Singapur  (MOREL)- Aktualni slovenski državni prvak Deni Kožul je v prvem krogu kvalifikacij turnirja WTT Singapore Smash 2024 v Singapurju začel z zmago proti Brazilcu Guilhermeju Teodoru s 3:1 (-8, 6, 5, 5). V drugem krogu se bo v soboto pomeril z Liao Cheng-Tingom iz Tajvana.

Na turnirju v Singapurju, z nagradnim skladom 1,5 milijona ameriških dolarjev, je zbrana vsa svetovna namiznoteniška ekipa, ki bo glavni turnir začela v nedeljo. Med njo je tudi najboljši slovenski igralec, Darko Jorgić, medtem ko mora Deni Kožul (145. na svetovni lestvici ITTF) skozi zahtevno sito kvalifikacij. V prvem krogu je 26-letni Logatčan svoje delo proti štiri leta mlajšemu tekmecu, ki je na 134. mestu svetovne lestvice, opravil odlično.

Začetek za Kožula sicer ni bil najboljši, saj je Brazilec povedel s 7:2 in uvodni niz dobil, čeprav se mu je nato slovenski reprezentant približal le na točko zaostanka (8:9), zato pa v preostalih treh nizih dvomov o zmagovalcu ni bilo. V drugem je bil izid zadnjič izenačen pri četrti točki, nato pa je Kožul nasprotniku prepustil le še dve točki, še bolj prepričljivo pa je dobil tretji in četrti niz. V obeh nizih je še bilo 5:5, s šestimi zaporednimi točkami pa je Kožul zanesljivo prišel do uvrstitve v drugi krog kvalifikacij.

Kožulov nasprotnik bo Liao Cheng-Ting (155.), ki je v prvem krogu s 3:1 (-9, 3, 4, 5) ugnal drugo postavljenega nosilca kvalifikacij, Hrvata Andeja Gačino (56.). Dvoboj se bo začel ob 5.05 uri po srednjeevropskem času. To je sporočil Miha Štamcar.(konec)