25.03.2024 ob 23:46
Deli članek
Na Otočcu se v torek začenja WTT Feeder Otočec 2024 Presented by I Feel Slovenia

Deni Kožul

 

Otočec (MOREL)- Po petih mesecih bo športna dvorana na Otočcu spet prizorišče turnirja WTT Feeder. Na turnirju z nagradnim skladom 22.500 ameriških dolarjev bosta prva nosilca Šved Kristian Karlsson (36. na svetovni lestvici ITTF) in Romunka Adina Diaconu (45.). Od slovenskih predstavnikov so na glavni žreb že uvrščeni Deni Kožul, Sara Tokić, Lara Opeka in Katarina Stražar.

V soboto in nedeljo je na Otočcu potekalo državno prvenstvo za člane in članice, posamezno in v dvojicah, le dva dni pozneje pa bo tamkajšnja športna dvorana spet v znamenju namiznega tenisa. Na letošnjem WTT Feeder bo nastopilo več kot dvesto igralcev in igralk iz več kot 40 držav, tudi s številno slovensko udeležbo, ki bo žal vseeno v nekoliko okrnjeni zasedbi. Ob Darku Jorgiću, ki v četrtek začenja turnir WTT Champions v Incheonu v Južni Koreji in Ani Tofant, ki ima klubske obveznosti, sta svoj nastop žal morala odpovedati Peter Hribar in Miha Podobnik.

»Hribar ima težave z levim kolenom. Jutri ima pregled in videli bomo, za kako resno poškodbo gre, je pa imel podobne težave pred časom Deni Kožul, medtem ko ima mladi Podobnik težave s hrbtom,« je odsotnost še dveh slovenskih igralcev pojasnila Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske moške izbrane vrste.

Na glavnem turnirju bo tako nastopil le aktualni državni prvak, Kožul, v torkovih kvalifikacijah pa Brin Vovk Petrovski, Aljaž Godec, Tomaž Pelcar in Damjan Zelko v moški konkurenci, v ženski pa bodo na glavnem turnirju igrale Sara Tokić, Lara Opeka in Katarina Stražar, v kvalifikacijah pa Lea Paulin in Tjaša Novak. V moških dvojicah bosta v kvalifikacijah igrala Pelcar in Zelko, v ženskih dvojicah pa bodo na glavnem turnirju igrale Stražar in Paulin ter Opeka in Tokić, v mešanih dvojicah pa Stražar in Godec.

Prvi nosilec moškega turnirja bo Šved Kristian Karlsson (36. na svetovni lestvici ITTF), potem so tu še Benedikt Duda (Nemčija, 41.), Cho Daeseong (Južna Koreja, 44.), Cho Seungmin (Južna Koreja, 51.), Joao Geraldo (Portugalska, 53.), Alvaro Robles (Španija, 57.) in Steffen Mengel (60.), če omenimo le igralce, ki so med prvih 60 na svetovni lestvici. V ženski konkurenci bo prva nosilka Adina Diaconu (Romunija, 45.), med prvih 60 na svetu pa so še Andrea Dragoman (Romunija, 53.), Maria Xiao (Španija, 54.), Li Yu-Jhun (Tajvan, 57.), Zeng Jian (Singapur, 58.), Xia Lian Ni (Luksemburg, 59.) in Tatiana Kukulkova (Slovaška, 60.).

Turnir na Otočcu bo za prireditelja, NTK Krka Novo mesto, le uvod v junijski Star Contender, ki bo, tako kot lani, od 11. do 16. junija potekal v Ljubljani. Direktor tekmovanja Tomaž Kralj, ki je tudi predsednik NTZS pravi, da bo na njem vsaj tako močna konkurenca, kot je bila lani, ko so na njem nastopili številni najboljši igralci sveta. Vključno z Jorgićem ter izjemnimi Kitajci, Fan Zhendongom, Wang Chuqinom in Ma Longom. To je sporočil Miha Štamcar.(konec)