20.04.2023 ob 11:17
Deli članek
Preko finalista iz Xinxianga do četrtfinala

Darko Jorgič

Macau (MOREL)- Darko Jorgić, najboljši slovenski namiznoteniški igralec, je na turnirju WTT Champions v Macau, v osmini finala s 3:2 (-8, 12, -5, -11, 8) premagal Kitajca Liang Jingkuna, ki je bil pred tednom dni na podobnem turnirju v Xinxiangu v finalu. V četrtfinalu bo nasprotnik 24-letnega Hrastničana Japonec Tomokazu Harimoto.

»Če se bom spet želel vrniti med najboljšo deseterico na svetu, bom moral začeti premagovati tudi kitajske igralce,« je po porazu proti Wang Chuqinu pred tednom dni v drugem krogu turnirja v Xinwiangu dejal Jorgić. Žreb mu je po zmagi nad Kazahstancem Kirilom Gerasimenkom tudi v Macau za nasprotnika dodelil še enega Kitajca, Wang Jingkuna, na najnovejši lestvici ITTF petega igralca sveta, ki je na že omenjenem turnirju ostal praznih rok šele v finalu proti prvemu igralcu sveta Fan Zhendongu.

V prvem nizu je Jorgić proti Liangu povedel s 5:1, vendar je na sedmi točki sledilo izenačenje, do konca niza pa je osvojil le še točko. Tudi v drugem nizu je Jorgić, ki je na svetovni lestvici zdrsnil na trinajsto mesto, blizu zmage in je prvi prišel do zaključne žogice za izenačenje v nizih. Žal je ne izkoristil, zato pa je Kitajec svojo tretjo. Toda v tretjem nizu je varovanec Andreje Ojsteršek Urh popolnoma nadigral dve leti starejšega Kitajca, ki je praznih rok ostal tudi v izenačenem četrtem nizu. Tokrat je imel Liang kar dve zaključni žogici za končno zmago, vendar je Jorgić obe ubranil, nato pa sam izkoristil svojo prvo. Odlično dnevno formo je potrdil tudi v petem nizu, ko je na šesti točki ulovil Kitajca, nato pa še s tremi zaporednimi točkami prišel do vodstva z 9:6. Čeprav se mu je tekmec še približal na 8:9, je v končnici niza ostal dovolj zbran za novo veliko zmago.

V četrtfinalu bo njegov nasprotnik mladi Japonec Tomokazu Harimoto, ki je na svetovni lestvici na tretjem mestu. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)