28.10.2023 ob 23:57
Deli članek
Pucončanke spet priznale premoč Kajuh-Slovana

Kema-Murexin

Ljubljana (MOREL)- Drugi krog v 1. SNTL za ženske je prinesel tri zanimive obračune, do edine zmage pa je s 4:2 proti Fužinar Inter Diskontu prišel Arrigoni. V ponovitvi lanskoletnega finala končnice je Kajuh-Slovan v gosteh s 4:1 premagal Kemo Murexin, Logatec pa s 4:3 Vrtojbo.

V Puconcih je Kajuh-Slovan spet potrdil svojo moč, vendar se je moral za zmago pošteno potruditi. Največ zaslug za njihovo zmago ima Lara Opeka, ki je bila boljša od Blažke Harkai in Ane Kovačec, s Tjašo Novak pa še v igri dvojic, kjer sta premagali Ano Kovačec in Blažko Harkai. Četrto zmago za gostujočo ekipo je proti Harkaijevi prispevala Enya Moltara, ki je proti Emi Crnkovič že izgubljala z 0:2 v nizih, tretjega pa je dobila z 9:11. Za Pucončanke je bila uspešna Ana Kovačec, ki je bila s 3:1 boljša od Tjaše Novak.

Napeto je bilo tudi v Izoli, kjer so se trije dvoboji končali šele po petih nizih. V igri dvojic sta Izolčanki Minea Ljuca in Jana Ludvik s 3:2 premagali Nušo Kadiš in Polono Horvat, v posamičnih dvobojih pa je Manca Paljak s 3:2 ugnala Horvatovo in s tem zagotovila drugo letošnjo zmago izolski ekipi. Zanjo je bila dvakrat uspešna še Jana Ludvik, za Ravenčanke pa sta do zmag prišli Lea Kadiš, ki je bila s 3:2 boljša od Ljuce in Nuša Kadiš, ki je bila s 3:0 boljša od Paljkove.

Brez Sare Tokić je Vrtojba ostala praznih rok tudi proti Logatčankam. Tina Mozetič je v domači ekipi prišla do dveh zmag, eno je prispevala še Eva Cerkvenič. V igri dvojic sta Mozetičeva in Cerkveničeva z 2:3 izgubili proti Kaji Okorn in Terezi Kavčič. Okornova je nato dobila še oba svoja posamična dvoboja, odločilnega četrtega pa je proti Valentini Mišigoj prispevala Izabela Roner, ki je zmagala s 3:0.

Izidi 2. kroga v 1. SNTL za ženske

V 2. SNTL za ženske sta po dveh odigranih krogih v najboljšem položaju Vesna in novomeški ŠD SU, ki sta po štirih odigranih tekmah brez poraza. Danes so Založanke s 6:2 premagale Jeseničanke in s 6:0 NTK B2, Novomeščanke pa so NTK B2 premagale s 6:2, Jeseničanke pa s 6:4. Do prvih dveh zmag so prišle Cirkovce, ki so lani igrale v prvi ligi. Brez izgubljenega dvoboja so ugnale Rakek, s 6:2 pa Vrhniko. Vrhničanke so v prvi sobotni tekmi s 6:1 premagale Muro Soboto, ki je popoldne z Rakekom igrala 5:5.

To je sporočil Miha Štamcar. (konec)