06.03.2024 ob 11:28
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- Na prvem turnirju WTT turnirju po ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu, na katerem sta obe zlati kolajni pripadli Kitajski, Slovenija pa se je v moškem delu SP uvrstila v osmino finala, bo na turnirju v Singapurju nastopilo vseh dvajset najboljših igralcev na svetu. Med njimi tudi Darko Jorgić, ki je neposredno uvrščen na glavni turnir, medtem ko bo moral Deni Kožul v kvalifikacije, ki se bodo začele v četrtek.

Prvi nosilec turnirja v Singapurju z nagradnim skladom 1,5 milijona ameriških dolarjev bo prvi igralec sveta, Kitajec Fan Zhedong. Tudi naslednjih štirje nosilci prihajajo iz Kitajske, in sicer Wan Chuqin, Ma Long, Liang Jingkun in Lin Gaoyuan, prvi igralec, ki ni Kitajec, pa je kot šesto postavljeni nosilec mladi Francoz Felix Lebrun.

Med udeleženci bosta kot rečeno tudi dva slovenska igralca Darko Jorgić in Deni Kožul, ki sta se v začetku tedna razveselila novica, da bo Slovenija na poletnih olimpijskih igrah v Parizu nastopila tudi v ekipni konkurenci.

Jorgić je petnajsti nosilec in bo tekmovanje začel šele v nedeljo, že jutri pa bo moral za namiznoteniško mizo stopiti Kožul, ki se bo v prvem krogu kvalifikacij pomeril z Brazilcem Guilhermejem Teodoru, ki je na svetovni lestvici na 134. mestu, medtem ko je 26-letni Logatčan na 145. mestu. Proti Teodoru je na ekipnem SP v Busanu igral Jorgić in ga premagal s 3:0.

Zmagovalec dvoboja bo v drugem krogu igral proti boljšemu iz obračuna med Hrvatom Andrejem Gaćino (56.), drugim nosilcem kvalifikacij ter Liao Cheng-Tingom (155.) iz Tajvana. Za uvrstitev v glavni turnir, na katerem bo 64 igralcev, bo treba dobiti tri dvoboje.

Tudi v ženski konkurenci bodo v Singapurju nastopile praktično vse najboljše namiznoteniške igralke sveta, žal pa med njimi ne bo nobene slovenske predstavnice. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)