17.05.2023 ob 22:32
Deli članek
Z Novomeščani v finalu Mariborčani

Stari nasprotniki znova za mizo

Maribor (MOREL)- V odločilni tretji polfinalni tekmi končnice 1. SNTL za moške je Maribor doma premagal Fužinar Inter Diskont s 4:2. Njihov nasprotnik v finalu bo branilec naslova, ŠD SU. Prva tekma bo na sporedu v soboto, 27. maja, prva tekma bo v Novem mestu, kjer bo tudi morebitna tretja, in sicer 10. junija, medtem ko bo druga 3. junija, v Mariboru.

Prvo polfinalno tekmo so doma dobili Ravenčani, ki so zmagali s 4:2, minulo soboto pa so v svoji dvorani s 4:3 slavili Mariborčani. Odločitev je tako padla v tretji tekmi, ki so jo bolje začeli domačini. V prvem dvoboju je Gregor Komac s 3:0 premagal Žigo Kristijana Žigona, za presenečenje pa je poskrbel Tomaž Roudi, ki je bil s 3:1 boljši od Mitje Horvata. Za mariborsko vodstvo s 3:0 je bil nato zaslužen še Matevž Črepnjak, ki je Darka Jamka premagal s 3:1.

Ravenčan so se v igro vrnili z zmago dvojice Horvat in Jamšek, ki Komacu in Roudiju nista prepustila niti niza. Ko je bil Horvat s 3:1 boljši od Komaca, je zadišalo po preobratu, toda Črepnjak je v še enem napetem obračunu, s 3:1 ugnal Žigona. Vsi štirje nizi so se končali na razliko. Prvega je z 18:16 dobil Žigon, nato pa je Črepnjak slavil s 14:12, 11:9 in 11:9.

Mariborčani bodo tako po letu 2019 spet zaigrali v finalu končnice. Tega leta so v finalu igrali prav z Ravenčani in osvojili naslov državnih prvakov. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)