13.11.2021 ob 23:24
Deli članek
Ema Crnkovič za dve točki Pucončank

Kajuh Slovan

Ljubljana (MOREL)- V 1. SNTL za ženske je v Cirkovcah Kema Puconci I prav tako kot moška ekipa v Mariboru, zmagala s 5:4, Arrigoni je doma s 5:3 ugnal Inter Diskont, še do svoje četrte zmage pa je proti Krki s 5:1 prišel Kajuh Slovan.

Štirinajstletna Ema Crnkovič je brez izgubljenega niza premagala pet let starejšo Danielo Butkovsko Tomanič, kar je gostjam iz Puconcem tudi dokončno prineslo obe točki. Vendar bi bil izid kaj lahko tudi drugačen, kajti Ina Unger in Katja Kranjc sta proti Ani Kovačec in Blažki Harkai izgubili z 2:3, je pa res, da je Ungerjeva s 3:2 premagala Crnkovičevo. Blažka Harkai in Ana Kovačec sta bili uspešni še po enkrat, v domači ekipi sta po dvakrat zmagali tudi Ina Unger in Katja Kranjc.

Napeto je bilo tudi v Izoli, kjer je bila nepremagljiva Jana Ludvik s tremi zmagami, s svojo drugo pa je za zmago Arrigonija poskrbela Manca Paljk. V ravenski ekipi je bila z dvema zmagama najbolj uspešna Nuša Kadiš, eno je dodala Polona Horvat, brez nje pa je, tako kota v domači ekipi Layla Turk, ostala Lea Kadiš.

Kajuh Slovan je tudi proti Krki upravičil vlogo favoritinj. Edino zmago za Novomeščanke je prispevala Kim Kastelic, v domači ekipi sta bili po dvakrat uspešni Enya Moltara in Tjaša Novak, enkrat pa tudi Lara Opeka, ki je med tednom igrala na evropskem prvenstvu do 21 let v belgijskem Spaju, kjer se je od nadaljnjega tekmovanja poslovila v predtekmovanju. V odločilni tekmi za uvrstitev v glavni turnir je s 3:4 izgubila proti Francozinji Leili Mostafavi, sedmi niz z 10:12, vodila pa je že s 3:2 v nizih. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)