11.11.2021 ob 22:55
Deli članek

 

Laško (MOREL)- Če slovenskemu taboru v predtekmovanju za drugi WTT Contender v namiznem tenisu v Laškem ni šlo vse po načrtih, se je glavni del turnirja med posamezniki začel več kot odlično. Oba najboljša slovenska igralca Darko Jorgić in Bojan Tokić, sta se precej zlahka, brez oddanega niza prebila v naslednji krog, med 16 najboljših. V ženskih dvojicah sta bili v prvem krogu uspešni tudi Lea Paulin in Katarina Stražar, ki pa je med posameznicami ostala praznih rok.

Najprej je v moški posamezni konkurenci k mizi v dvorani Tri Lilije stopil izkušeni Bojan Tokić, ki je včeraj na italijanski avtocesti doživel prometno nesrečo in uspešno zaključil s Francozom Ibrahimom Diawom, ki zdaj igra za Senegal. Diaw je na svetovni lestvici sicer nekaj mest pred Tokićem, pri igri pa tega ni bilo videti. Tokić, ki je v Laško prišel šele okrog poldneva na dan tekme, je že prvi niz pokazal obilo svojega razkošnega znanja in ga dobil v podaljšku s 13:11. Sledila sta niza, v katerih je bil Tokić precej boljši nasprotnik in ju je dobil na 6 in 5 ter si znova priigral dvoboj s prvim nosilcem turnirja, sedmim igralcem sveta Kitajcem Gaoyuanom Linom. Z njim se je pomeril že na prvem turnirju v Laškem, v prvem krogu mu je sicer odvzel uvodni niz, v nadaljevanju pa je bil Lin boljši od njega.

Darko Jorgić, ki je šesti nosilec turnirja je bil pri svojem nastopu enako učinkovit kot izkušenejši reprezentančni kolega. K mizi so ga sodniki povabili skoraj 20 minut pred predvidenim začetkom dvoboja. Jorgić se je temu nepredvidenemu hitenju hitro privadil. Francoz Can Akkuzo, prvi nosilec kvalifikacij je bil v prvem nizu kar razpoložen vse do zaključka, ko je bil Jorgić že na svojih delovnih obratih. V nadaljevanju dvoboja je bil odlični Hrastničan nepremagljiv in je zmagal s 3:0 (10, 7, 2). Njegov nasprotnik v osmini Indijec Sathiyan Gnanasekaran, 37. igralec svetovne lestvice, ki na prvem turnirju ni igral, v prvem krogu pa je s 3:1 premagal rojaka Harmeeta Desaia.

Vse pohvale si zaslužita tudi Lea Paulin in Katarina Stražar, ki sta v ženskih dvojicah premagal švedsko dvojico Jennifer Jonsson in Filippa Bergand s 3:2 (6, 8, -9, -7, 9). Mlada Francoza, brata Alexis in Felix Lebrun sta v moških dvojicah v prvem krogu s 3:2 (13, 9, -9, -10, 8) presenetila Denija Kožula in Darka Jorgića, medtem ko sta Tilen Cvetko in Peter Hribar z 0:3 (-4, -9, -6) izgubila proti Nemcema Kilianu Ortu in Tobiasu Hipplerju. Praznih rok je v prvem krogu ostala tudi mešana dvojica Katarina Stražar in Deni Kožul, ki je s Francozoma Prithiki Pavade in Simonu Gauzyju izgubila z 0:3 (-2, -5, -8), medtem ko Ana Tofant in Peter Hribar nista igrala, zaradi zdravstvenih težav Mengšanke. Tofantova je žal morala odpovedati tudi igranje v posamični konkurenci, kjer je bila tako edina slovenska predstavnica Katarina Stražar. Druga članica NTK Mengša je bila proti Španki Marii Xiao izgubila z 0:3 (-5, -7, -6). Precej izkušenejša Španka kitajskih korenin Maria Xiao je bila tokrat precej boljša kot na zadnjih olimpijskih kvalifikacijah, ko je Stražarjeva izgubila s 4:3. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)