16.06.2021 ob 16:45
Deli članek
Prva zaključna žogica za Vesno

Zalog (MOREL)- V četrtek, ob 17. uri, bo v Zalogu na sporedu druga finalna tekma končnice v 1. SNTL za ženske. Bližje svojemu prvemu naslovu državnih prvakinj, kot Kajuh Slovan tretjemu, je Vesna, ki je v prvi tekmi v gosteh zmagala s 5:2. Do naslova jih tako loči le še zmaga, medtem ko bi morale Kodeljevnčanke v četrtek tekmo nujno dobiti, nato pa še morebitno tretjo.

Že v rednem delu prvenstvo so varovanke Bojana Paviča slavile v dvorani na Kodeljevem, takrat s 5:3, s to zmago pa so tudi zagotovile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva. Še bolj prepričljive so bile na prvi finalni tekmi končnice, vendar bi se tekma lahko odvijala tudi drugače, če bi v osmem dvoboju Lara Opeka v petem nizu proti Ivani Zeri izkoristila štiri zaključne žogice.

»Verjamem, da so dekleta sposobne prikazati boljšo igro kot na prvi tekmi, kar dokazujejo tudi na treningih. Je pa res, da Enya Moltara včeraj in danes igrala na mladinskem WTT Star Contenderju na Otočcu, Tjaša Novak ima ustne maturitetne izpite, medtem ko je Lara Opeka pred odhodom na člansko evropsko prvenstvo, tako da se na najpomembnejše ekipno domače tekmovanje ne moremo pripravljati, kot bi si želeli. Predvsem bo pomembno, da bodo v tekmo vstopile sproščeno,« je pred drugo finalno tekmo dejala Špela Polončič, trenerka Kajuh Slovana, ki se je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja kot igralka dvakrat veselila naslova ekipne državne prvakinje.

Bolj mirni so v taboru Vesne. »Z igro na prvi tekmi smo zadovoljni, zato bo prvi cilj, da ponovimo to igro. To predvsem velja za Ivano Zero in Tamaro Pavčnik, ki sta svojo nalogo opravili odlično, in če bosta taktično tako dobro igrali kot v soboto, se nimamo česa bati. Zagotovo pa lahko bolje igra Špele Trelec, ki bi z malce več zbranosti lahko premagala Tjašo Novak. V vsakem primeru gremo na zmago in naredili bomo vse, da že v četrtek končamo prvenstvo,« pa si uspeha svoje ekipe želi Bojan Pavič, trener Vesne.

Tretje mesto je že osvojila ekipa Arrigonija, trikratnega zaporednega državnega prvaka. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)