21.11.2021 ob 19:19
Deli članek
ŠD SU premagal Maribor

SD SU - Maribor

Ljubljana (MOREL)- V šestem krogu 1.SNTL za moške je v derbiju ŠD SU v svoji dvorani s 5:1 premagal Maribor. Aktualni državni prvak Inter Diskont je bil prav tako doma, s 5:3, boljši od Kajuh Slovana in je, tako kot Kema Puconci, ki je bila s 5:0 na Muti boljša od domačega Xioma, še brez poraza. Mengeš I je do svojega drugega para točk po zmagi nad Krko s 5:0, tekma med Savinjo I in Vesno pa je bila preložena.

Ker je bila tekma v Lučah med domačo Savinjo I in Vesno, zaradi karantene Brina Vovka Petrovskega preložena, so bile v soboto na sporedu le štiri tekme šestega kroga. Najbolj izenačen dvoboj se je pričakoval v Novem mestu, kjer je v športnem centru Livada pri ekipi ŠD SU gostoval Maribor. Toda domačini so bili tokrat zelo razpoloženi za igro, predvsem to velja za brata Uroša in Jureta Slatinška, ki sta dobila obe svoji posamični tekmi, do zelo pomembne zmage pa je že v prvem dvoboju prišel Jožko Omerzel, ki je s 3:0 premagal Matevža Črepnjaka. Do edine gostujoče zmage je prišel Gregor Komac.

Ravenčani nadaljujejo z zmagami, vendar so se morali tokrat proti Ljubljančanom s Kodeljevega zanjo pošteno potruditi. Spet je vse tri svoje dvoboje dobil izkušeni Mitja Horvat, do dveh pa je prišel tudi Žiga Kristjan Žigon, medtem ko je bil pri gostih dvakrat uspešen Andraž Novak, enkrat pa mladi Mihael Kocjančič. Do svoje šeste zmage v letošnji sezoni so na gostovanju na Muti prišli tudi Pucončani, ki so domačinom prepustili le dva niza. Po dvakrat sta bila uspešna Damjan Zelko in Tomaž Pelcar, enkrat pa Luka Norčič.

Oslabljena in pomlajena Krka je bila brez pravih možnosti za zmago v Mengšu. Do edinega niza je prišel Aljaž Šmaljcelj proti Roku Trtniku, za Mengšane pa sta po dvakrat slavila še Andraž Avbelj in Klemen Jazbič. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)