21.11.2021 ob 19:22
Deli članek
V Šempetru pri Gorici zmaga za Letriko

Kajuh Slovan

Ljubljana (MOREL)-  Brez poraza je v 1. SNTL za ženske po šestem krogu Kajuh Slovan, ki je v gosteh s 5:0 premagal Inter Diskont. Po zmagi s 5:1 proti Krki so do točk v gosteh prišle tudi Cirkovce, najbolj napeto pa je bilo v Vrtojbi, kjer je Letrika s 5:4 premagala Arrigoni.   

Dobri dve uri in pol je trajal obračun med domačo Letriko in izolskim Arrigonijem. Čeprav v gostujoči ekipi Jana Ludvik ni izgubila niti niza, to ni bilo dovolj za njihovo končno slavje, saj je eno zmago dodala le še Manca Paljk. V domači ekipi sta bili po dvakrat uspešni Sara Tokić in Eva Cerkvenič, v odločilnem devetem dvoboju pa je Valentina Mišigoj s 3:2, zadnja dva niza je dobila z 11:8, ugnala Laylo Turk.

Ljubljanski Kajuh Slovan je tudi v šestem krogu potrdil vlogo favorita, saj domači ekipi ni prepustil niti ene zmage. Še najbližje so ji Ravenčanke bile v dvoboju med Nušo Kadiš in Enyo Moltaro, na koncu pa je s 3:1 slavila Ljubljančanka, ki je drugi niz dobila z 22:20. Po dvakrat sta za varovanke Špele Polončič zmagali Lara Opeka in Tjaša Novak.

Svoje tretje letošnje zmage so se razveselile Cirkovce, ki so v Novem mestu novinkam na prvoligaški sceni, igralkam Krke, prepustile le en dvoboj, v katerem je bila Kim Kastelic boljša od Zoje Žolek. Vendar je tudi Žoja Žolek vpisala eno zmago, ko je bila s 3:2, boljša od Ane Blatnik. Za Pucončanke sta po dvakrat zmagali še Ina Unger in Katja Kranjc.

Logatec je brez boja premagal Vesno, ki je tik pred začetkom prvenstva izstopila, medtem ko je bila Kema Puconci prosta. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)