21.10.2023 ob 10:30
Deli članek
Bodo Kamničani uganili Mariborčane?

Mladen Kašič/Foto: Klemen Brumec

 

 

Kamnik (MOREL)- Odbojkarji Calcit Volleyja bodo jutri ob 19.30, v športni Kamnik, gostili mariborski Merkur. Za Kamničane bo to do zdaj najbolj resna preizkušnja v sezoni, saj so Mariborčani, tako kot Kamničani, do zdaj še neporaženi.

Brez poraza, vendar s tekmo manj, so po treh odigranih krogih tudi še odbojkarji ACH Volleyja, toda Kamničani so edini, ki do zdaj še niso izgubili niza. V prvem krogu so Mariborčanom dva odvzeli Ravenčani in v drugem krogu enega Alapcem Kanal, medtem ko so bili Ljubljančani ob en niz včeraj v Kranju. Blizu izgubljenega niza so v sredo na Ravnah bili tudi kamniški odbojkarji, saj so v končnici tretjega niza zaostajali že za tri točke, toda na servis Luke Lazarja so s preobratom prišli do končne zmage.

»Ravenčani so presenetili z odlično igro proti Mariborčanom, nato so igrali slabo proti Panviti Pomgradu, tako da nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo. Prva dva niza smo dobili dokaj gladko, zato pa smo imeli v tretjem nizu veliko težav. Dejstvo je, da na Ravnah nismo bili najbolj sveži, saj smo v ponedeljek in torek zelo veliko trenirali. Upal sem, da bomo vseeno dovolj sveži, da se tudi z Raven vrnemo neporaženi, kar se je tudi zgodilo. Zdaj se lahko v miru pripravljamo na nedeljsko tekmo z Mariborčani,« je po zmagi v zadnjem krogu dejal Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja.

Brez podcenjevanja do zdajšnjih nasprotnikov kamniške ekipe v novi sezoni bo nedeljska tekma s četo Sebastijana Škorca vendarle najtežja in bo pravi izpit za slovenske podprvake. Dobro formo in kakovost so Mariborčani včeraj potrdili v tekmi s Panvito Pomgrad, ki je niti v enem trenutku niso pustili blizu. V napadu so bili učinkoviti Connor McConnell, Žiga Donik in mladi reprezentant Rok Bračko.

»Sodeč po do zdaj odigranih tekmah je letošnje prvenstvo bolj kakovostno, kot je bilo predlansko, ko sem bil še v ACH Volleyju. Če bi gledali samo na rezultat, bi rekli, da smo do zmag prišli na lahek način, vendar smo se morali za vsako od njih pošteno potruditi. Kako nevarne so lahko ekipe, če jim le malo pustiš, da zadihajo, smo videli prav na Ravnah, ko smo zaostajali že z 19:22, nato pa je Luka Lazar s svojimi servisi poskrbel za preobrat. Kdo ve, kako bi se tekma nadaljevala, če bi domačini ta niz dobili. Toda kakorkoli že, nedeljska tekma z Mariborčani bo resnično prvi pravi izpit za Calcit Volley,« je prepričan tudi hrvaški strokovnjak na kamniški klopi.

V pripravljalnem obdobju so kamniški in mariborski odbojkarji odigrali tri pripravljalne tekme, vse tri so dobili Kamničani, prav tako so imeli nekaj skupnih treningov. Toda obe ekipi sta bili takrat v nepopolni zasedbi, saj so bili Nik Mujanović in Uroš Planinšič na kamniški strani ter Rok Bračko na mariborski v slovenski reprezentanci.

»Najtežje smo do zmage prišli na turnirju v Murski Soboti, vendar ne smemo pozabiti, da gre za odlično ekipo, ki zelo veliko trenira, ki je zelo nadarjena in odlično vodena. Če bomo želeli nadaljevati zmagovalni niz, bomo morali prikazati svoj letos najboljšo igro,« se zahtevne naloge, ki je pred njegovimi varovanci, zaveda Kašić.

Hrvat na kamniški klopi je za zdaj zadovoljen, kako deluje njegova ekipa, zadovoljen pa je tudi, kako sta se v ekipo vklopila oba reprezentanta. Nekoliko bolj s Planinšičem. »Delamo resnično veliko, nekateri v preteklosti tega niso bili navajeni, vendar se trudijo in napredujejo. Za oba reprezentanta lahko rečem, da se trudita, za zdaj gre nekoliko bolje Urošu, medtem ko si Nik želi, da bi bil na reprezentančni ravni, zato včasih v svoji želji pregori. Vendar ne sme biti razočaran, je mlad igralec, ki mora samo delati, poslušati in bo vse v redu.«

V soboto bo v četrtem krogu na sporedu le tekma v Kanalu, kjer bodo gostovali Sobočani, preostale tri, vključno s kamniško, bodo v nedeljo. Ljubljančani bodo doma igrali z Ravenčani, Novomeščani pa bodo na krilih četrtkove zmage proti Alpacem Kanalu gostili Hišo na kolesih Triglav. To je sporočila Mateja Živoder iz Calcita. (konec)