19.04.2024 ob 22:21
Deli članek
Bodo Kamničani uspeli premagati Ljubljančane?

Derbi / Foto: Klemen Brumec

Kamnik (MOREL)- Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v drugi tekmi finala končnice prve odbojkarske lige za moške v nedeljo, ob 19. uri, v športni dvorani Kamnik, gostili ACH Volley, ki je v prvi tekmi, v četrtek, zmagal s 3:1 (-22, 22, 19, 22). Na svojem tretjem gostovanju v dvorani Tivoli so kamniški odbojkarji še tretjič ostali praznih rok. Podobno kot na prvih dveh v rednem delu državnega prvenstva so bili tudi v prvi tekmi finalne serije slabši v vseh elementih odbojkarske igre. Že v prvem nizu, ki so ga na koncu sicer dobili, so bili večinoma v podrejenem položaju, v drugem in tretjem so Ljubljančani praktično ves čas vodili, v četrtem pa so Kamničani še vodili s 15:13, za preobrat pa sta s svojimi servisi poskrbela Nejc Najdič in z dvema zaporednima blokoma Jošt Kržič, najmlajša igralca ACH Volleyja. Skozi vse štiri nize je bilo več energije v ljubljanski zasedbi.

»Energija nastane, ko igraš dobro, če pa ne delaš zadev, ki se jih dogovoriš v slačilnici, če že od prvega niza naprej 'lahke' žoge padajo na tla, čeprav smo potem ta niz dobili, je težko igrati. V naši igri je bilo veliko panike in stvari, ki smo jih do zdaj delali dobro, v četrtek nismo in potem tudi ni bilo energije. Delovali smo bledo, vsaj tako sem to jaz videl na igrišču, kako je bilo videti izven igrišča, vedo gledalci in zagotovo bomo morali v nedeljo spremeniti svojo igro. Če bomo v tem uspešni, bo prišla tudi energija,« se je četrtkovega poraza dotaknil Uroš Pavlović, eden redkih kamniških odbojkarjev, ki je tekmo odigral na primerni ravni.

»ACH Volley je prikazal zelo dobro igro, bil je boljši na servisu, na sprejemu, bloku, predvsem pa v agresivnosti. V prvem nizu smo se še izvlekli in namesto da bi na tej energiji nadaljevali tekmo, smo se v nadaljevanju popolnoma izgubili. Na večini tekem imamo 15, 16 blokov, danes smo jih imeli le sedem, vendar vse to izhaja tudi iz sprejema nasprotne ekipe, ki je bil popolnoma na strani domače ekipe, saj smo bili premalo nevarni na servisu. Preprosto rečeno, nismo se obnašali kot ekipa, ki želi osvojiti državno prvenstvo, na njihovo agresivnost smo se razpadli, zato se bomo morali do nedelje zbrati in prikazati boljšo igro,« pa je razloge za poraz svojih varovancev videl trener Kamničanov, Mladen Kašić.

Zanimivo je, da so kamniški odbojkarji na svoj servis naredili 16 lastnih napak in dosegli pet asov, na drugi strani so imeli Ljubljančani kar 19 napak na svoj servis, ob tem dosegli le dva asa, vendar so z njim naredili veliko večji posel od kamniške zasedbe. Prav tako so bili bolj učinkoviti v napadu, s 23 točkami se je izkazal Alen Šket, ki je igral na mestu korektorja, izkazala sta se tudi Nikola Gjorgiev s 16 točkami in Jan Pokeršnik z eno manj. V kamniški ekipi je bil najbolj razpoložen Dimitar Dulčev, ki je v igro vstopil šele v tretjem nizu in se izkazal tudi s 64-odstotno učinkovitostjo, točko manj je dosegel Lazaro Brunet ob 40-odstotni učinkovitosti, medtem ko je Tomislav Mitrašinović prispeval 14 točk ob 52-odstotni uspešnosti.

»Finalna serija se je šele začela. Za naslov državnega prvaka je v njej treba zmagati trikrat, tako da ni še nič izgubljenega. Vedeli smo, da bodo Ljubljančani doma dober nasprotnik, saj jih letos v njihovi dvorani še nismo premagali, če pa bomo želeli postati državni prvaki, jih bomo enkrat morali. V prvem poskusu v tem nismo bili uspešni, toda da bi si povečali možnosti za osvojitev naslova, v nedeljo v Kamniku ne smemo izgubiti. Dejstvo je, da bo zdaj večji pritisk na nas, imamo pa dva dni časa, da pogledamo, kaj nismo delali dobro, in skušamo popraviti svojo igro, predvsem pa, da bomo bolj nepredvidljivi v napadu. Ne glede na vse sem optimist pred nedeljsko tekmo,« je pred drugo tekmo finalne serije dejal Pavlović, kapetan Calcit Volleyja.

»Pred začetkom prvenstva smo dejali, da želimo osvojiti naslov državnega prvaka, vendar se v prvi tekmi nismo tako obnašali na igrišču. Na njihovo agresivnost smo se 'razpadli', zato se moramo do nedelje spraviti v red. Za nami je šele prva tekma, kar pomeni, da ni še prav nič izgubljenega, vendar bomo morali v prvi vrsti 'popraviti' glavo, kajti po vsaki žogi, ki je padla v naše polje, smo se spogledovali, na drugi strani je ACH deloval kot ekipa. Prav tako nismo uspeli zaustaviti Šketa in nismo imeli rešitev na njihovo hitro igro. Skratka, marsikaj bomo morali popraviti, če bomo želeli priti do zmage in da v Kamniku igramo še eno tekmo,« pa je še dodal Kašić.

V tekmah, ki prihajajo, bo kamniška ekipa še imela priložnost pokazati svoje prave zmožnosti in se potegovati za naslov državnega prvaka, začenši s to nedeljsko tekmo v Kamniku. Obeta se napeto in zanimivo nadaljevanje finalne serije, kjer bo vsaka točka odločala o končnem zmagovalcu.

Spored finalnih tekem končnice državnega prvenstva

Prva tekma, četrtek, 18. april: ACH Volley – Calcit Volley 3:1 (-22, 22, 19, 22), druga tekma, 21. april: Calcit Volley – ACH Volley (19.00), tretja tekma, 24. april: ACH Volley – Calcit Volley (18.00), morebitna četrta tekma, 27. april: Calcit Volley – ACH Volley (18.00), morebitna peta tekma, 30. april: ACH Volley – Calcit Volley (18.00). To je sporočila Mateja Živoder.(konec)