18.10.2023 ob 22:10
Deli članek
Čeprav niso blestele, so slavile

Boisa Pucelj Radiskovic/ foto Klemen Brumec

 


 

Koper (MOREL)– Luka Koper – Calcit Volley 0:3 (-18, -17, -21) Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Hodžič, Hafnar.

Luka Koper: Đukić 8, Raič, Debernardi, P. Marušič, Trobec 11, Lovšin 6, Dakič 3, Maksić, Lenart, Š. Marušič 2, Lazar, Horolska 12. Trener: Marko Kalc.

Calcit Volley: Rituper 6, Gorjup, Radišković 16, Šen, Najdič, 2 Hutinski 12, Boisa 4, Pucelj 17, Čižman 1, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

Kamničanke v prvih dveh krogih niso blestele z igro, vendar so tako v uvodnem krogu v Grosuplju kot v drugem doma proti Ankaranu prišli do zanesljivih zmag. Na drugi strani so imele manj uspeha Koprčanke, ki so doma morale priznati premoč Šempetrankam, v gosteh pa Grosupeljčankam in to obakrat z 0:3. Praznih rok so ostale tudi proti aktualnim slovenskim državnim prvakinjam, čeprav so v tretjem nizu vodile že z 20:15, toda na servis Neje Čižman je Kamničankam uspel popoln preobrat za svojo še tretjo letošnjo zmago.

V dozdajšnjih dveh tekmah so kamniške odbojkarice začele premalo agresivno in še zlasti v Grosuplju so imele v uvodnem nizu nemalo težav, da so strle odpor domače ekipe. Tokrat so prvi niz zanesljivo dobile, prav tako tudi drugega, zato pa so se zadeve zakomplicirale v tretjem nizu. V prvih dveh nizih so Kamničanke že v začetku prišle do manjše prednosti, obakrat so se jim domačinke na sredini niza približale, zato pa je bila končnica popolnoma na strani slovenskih državnih prvakinj.

Koprčanke so v tretjem nizu ob boljšem servisu in bloku povedle z 9:5, toda ko so jih gostje na enajsti točki ulovile, v bloku je bila uspešna Sara Hutinski, je zadišalo po preobratu. Toda namesto tega so imele Kamničanke spet veliko težav na sprejemu, naredile so tudi nekaj lastnih napak, kar so domače odbojkarice izkoristile in na servis Koni Trobec spet prišle do prednosti štirih točk (16:12). Tudi po prvem polminutnem odmoru Bruna Najdiča se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, še več, domača ekipa je po novi točki Trobčeve celo povedla z 19:14. Sledil je še en polminutni odmor gostij, ki so zaostajale celo za šest točk (14:20). Sledila je napaka Mance Lenart na servisu, v gostujoči ekipi pa je na servis prišla Neja Čižman, ki je pred tem zamenjala Laro Rituper. Ob njeni seriji odličnih servisov je za preobrat poskrbela še Hutinskijeva, ki je z dvema zaporednima blokoma izenačila na 20:20, po asu Čižmanove pa je bilo 22:20 za Calcit Volley. Domači trener Marko Kalc je vzel še svoj drugi polminutni odmor, vendar je bila koprska barka že pod vodo, kajti Sara Najdič je z blokom poskrbela za štiri kamniške zaključne žoge. Drugo je nato izkoristila Radiškovićeva.

Izjava po tekmi: Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Prva dva niza smo dobro odprli, čeprav smo obakrat na polovici niza nekoliko padli, smo pa zato končnico odigrali korektno. Nekaterih stvari nismo oddelali, kot bi morali, kar se nam je maščevalo v tretjem nizu, ki smo ga slabo začeli in se mučili vse do konca. Na srečo je bila na servisu, ko je vstopila v igro, zelo zbrana Neja Čižman, ki je naredila neverjetno serijo na servisu, kar nas je rešilo. Za zdaj še nimamo tiste igre, ki bi si jo želel. Nekateri razlogi so objektivni, vseeno pa bi morali v tem trenutku igrati na višji