23.01.2024 ob 20:56
Deli članek
Do zanesljive zmage proti vodilni ekipi hrvaške lige

Boisa-Pucelj-Radiskovic/ foto Klemen Brumec

 

Zagreb (MOREL) – Dinamo – Calcit Volley 0:3 (-15, -16, -21)Športna dvorana Peščenica, gledalcev 30, sodnika: Horvath, Mezöffy.

Dinamo: Ninčević, Dugi 5, Deak 3, Šandrk 4, Perić, Mlinar 11, Trcol 1, Inkret, Kruhonja 1, Mišak, Kollert, Uzun (L), Stošić (L), Babić 12. Trener: Igor Šimunčić.

Calcit Volley: Rituper 11, Topič, Radišković 9, Šen 8, Najdič 3, Hutinski 10, Boisa, Charuk, Grubišić Čabo (L), Pucelj 20, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

Slovenske državne prvakinje, ki tudi v letošnji sezoni brez poraza vodijo v domačem prvenstvu, so proti vodilni ekipi hrvaškega prvenstva prišle do svoje četrte zmage v srednjeevropski ligi. Ali bodo redni del tekmovanja končale na prvem ali drugem mestu, bo odvisno od jutrišnje tekme med Novo KBM Branikom in zagrebško Mladostjo. A kakorkoli že, v Zagrebu so popolnoma nadigrale domače odbojkarice, spet pa se je z 20 točkami izkazala Maša Pucelj.

Svojo premoč proti Dinamu, ki ga vodi nekdanji igralec in trener kanalskega Alpacema, so Kamničanke potrdile že v uvodnem nizu, ko so na servis Pucljeve dosegle štiri zaporedne točke za vodstvo z 12:5. Po dveh zaporednih blokih Sare Hutinski je bilo že 15:7, po bloku Asje Šen pa že 18:8. Niz, ki se je končal z lastno napako Zagrebčank, je bil tako odločen.

Tudi v drugem nizu so Kamničanke na sredini niza, tokrat po servisih Andjelke Radišković, domačinkam pobegnile za sedem točk (13:6), po novem asu Pucljeve pa že za devet (18:9). Podobno kot v prvem nizu, tudi v drugem zagrebške odbojkarice niso več ulovile priključka, niz pa je tokrat z novim asom končala Hutinskijeva.

Veliko bolj izenačen je bil tretji niz, čeprav so Kamničanke na servis Sare Najdič povedle s 3:0. Domače odbojkarice so na servis Marije Dugi dosegle štiri zaporedne točke za vodstvo s 4:3, nato pa si do izida 11:11 nobena ekipa ni priigrala več kot točke prednosti. Šele po bloku Pucljeve je bilo 13:11 za Calcit. Po novem bloku Šenove so Kamničanke vodile s 17:12, a jim to še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja tekme, kajti po njihovi lastni napaki so domačinke prišle na točko zaostanka (17:18). Vendar na koncu le ni prišlo do dramatične končnice, tako da so slovenske prvakinje po novi lastni napaki Zagrebčank prišle do zaslužne zmage. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)