28.02.2024 ob 22:07
Deli članek
Državne prvakinje zanesljivo v polfinale državnega prvenstva

Sara Hutinski/ foto Klemen Brumec

 

Grosuplje (MOREL) – ATK Grosuplje – Calcit Volley  0:3 (-15, -16,-17), Športna dvorana Brinje, gledalcev 50, sodnika: Todorović, Jovanovič.

ATK Grosuplje: Zupan, Štih, Pavič 8, Gojković, Kukman 2, Žužek 4, Pucelj 6, Filipič (L), Svetina 9, Čož 2, Cvijić, Križman (L), Gornjec Hodnik 7. Trenerka: Sara Radanović.

Calcit Volley: Rituper, Gorjup, Radišković 9, Šen 15, Najdič 2, Hutinski 7, Boisa, Charuk 14, Grubišić Čabo (L), Pucelj 13, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

Čeprav so Kamničanke prvo četrtfinalno tekmo dobile v dobri uri, so tudi drugo odigrale resno, brez podcenjevanja in temu primeren je bil tudi končni izid. Z dvema zmagama so se zanesljivo uvrstile v polfinale končnice, kjer pa na svoje nasprotnice še čakajo, saj so Šempetranke po porazu na domačem igrišču danes Koprčanke v gosteh premagale s 3:0. V drugem polfinalnem obračunu bosta igrali ekipi Nove KBM Branika, ki je bila v dveh tekmah boljša od druge ekipe Calcit Volleyja in GEN-I Volleyja, ki je bil boljši od Ankarana.

Začetek prvega niza je napovedoval, da bo domača ekipa težko presenetila gostje, vseeno pa se jim je do sredine niza dobro upirala. Kamničanke so na servis Sare Najdič namreč povedle s 5:0, toda po asu Lane Žužek, ki je svoje prve odbojkarske korake naredila v Kamniku, so domače odbojkarice hitro izenačile na 5:5. Z blokom Nike Svetina so Grosupeljčanke tudi povedle (7:6), po napaki gostij tudi za dve točki (9:7). Vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo v prvem nizu, kajti Andjelka Radišković je izenačila na 9:9, na servis Lare Rituper pa je bilo 15:11 za kamniško ekipo. Niz je bil bolj ali manj odločen po dveh zaporednih točkah Maše Pucelj, drugo je dosegla z blokom, saj je Calcit Volley povedel z 22:14. Niz sta končali Asja Šen z asom in nato še Pucljeva, odbojkarici, ki sta pred prihodom v Kamnik, igrali prav za ATK Grosuplje.

V drugem niz so ves čas vodile kamniške odbojkarice, ki so z asom Radiškovićeve prišle do vodstva z 2:0, nato pa so svojo prednost samo še večale. Do izida 8:11 so Grosupeljčanke še nekako držale korak z njimi, na servis Šenove in po novi točki Pucljeve pa je bilo že 18:8 za najboljšo ekipo rednega dela državnega prvenstva. S tem je bil tudi drugi niz odločen, spet pa ga je končala Pucljeva.

Po začetnem vodstvu domače ekipe z 1:0 v tretjem nizu, so z asom Radiškovićeve Kamničanke povedle z 2:1. Na drugi točki je sledilo zadnje izenačenje v tretjem nizu, do odločilne prednosti pa so odbojkarice Calcit Volleyja prišle na servis Sare Najdič in dveh zaporednih točkah Sare Hutinski, ko so po vodstvu z 8:7 domačinkam pobegnile na 14:7. Do konca so Kamničanke srečanje odigrale povsem rutinsko in njihova zmaga ni bila vprašljiva. (konec)