27.02.2024 ob 10:43
Deli članek
Finalni turnir MEVZA za moške bo v Pliberku

Maribor/foto Aleš Oblak

Ljubljana (MOREL)- Iz Srednjeevropskega odbojkarskega združenja MEVZA so sporočili, da bo finalni turnir najboljše četverice srednjeevropske lige 16. in 17. marca gostil Pliberk. V boj za lovoriko se bosta podala tudi oba slovenska predstavnika Calcit Volley in Maribor.

Za organizacijo zaključnega turnirja najboljše četverice srednjeevropske lige za moške se je potegovala le ena ekipa, SK Zadruga Aich/Dob, boj za srednjeevropsko lovoriko pa bomo tako spremljali v Pliberku. Calcit Volley je redni del tekmovanja zaključil z le enim porazom, klonil je le proti slovaškemu Komarnu in se na zaključni turnir podaja v vlogi prvega favorita. Tekmeci Kamničanov v polfinalu, ki bo 16. marca, bodo odbojkarji slovaškega TJ Spartaka iz Myjave. Maribor je v srednjeevropski ligi zabeležil sedem zmag in dva poraza, kar je na koncu zadostovalo za skupno drugo mesto, ki štajerski vrsti prinaša polfinalni obračun z gostitelji iz SK Zadruge Aich/Dob. Finale bo 17. marca.

Pri ženskah bomo zaključni turnir srednjeevropske lige 2. in 3. marca spremljali v športni dvorani Ljudski vrt v Mariboru, na njem pa bosta prav tako nastopila oba naša predstavnika, Calcit Volley in Nova KBM Branik. Kamničanke so redni del tekmovanja končale na prvem mestu, Mariborčanke pa so bile četrte. Slovenski zasedbi se bosta med seboj pomerili že v polfinalu, drugi polfinalni pa bo 3. marca. To je sporočila Nina Jelenc.(konec)