20.02.2024 ob 23:30
Deli članek
Jan Klobučar pred ključnim delom sezone ponovno v dresu Calcita

Jan Klobučar in Uroš Pavlovič/Foto Klemen Brumec

Kamnik (MOREL)- Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v končnico sezone krenili v okrepljeni postavi. V moštvo se po težki poškodbi vrača reprezentančni sprejemalec Jan Klobučar.

Kamniška zasedba bo lov na tri lovorike sezone začela z dodatno močjo na mestu sprejemalca. Po rehabilitaciji kolena – poškodba ga je z odbojkarskih igrišč oddaljila za skoraj eno leto – se vrača Jan Klobučar. Vse do nesrečne poškodbe kolena v finalu pokala Slovenije lani marca v Velenju je bil 31-letni Klobučar eden najpomembnejših členov ekipe.

Klobučar je svojo odbojkarsko pot začel v Šoštanju, nato pa je odšel v Fram, pred odhodom v tujino pa je štiri sezone igral za ACH Volley, s katerim je osvojil štiri naslove državnih prvakov in tri pokalne naslove. V tujini je dve leti igral za nemški United Volley Frankfurt, eno leto pa za poljski MKS Bedzin, italijansko Piacenzo in francoski Narbonne, pred tremi leti pa se je vrnil v Slovenijo in s Calcit Volleyjem osvojil še eno pokalno lovoriko.

Klobučar je bil do lanske poškodbe tudi stalni član slovenske izbrane vrste, s katero je osvojil tudi tri srebrne kolajne na evropskih prvenstvih. To je sporočila Mateja Živoder. (konec)