18.10.2023 ob 20:25
Deli članek
Kamničani še naprej brez izgubljenega niza

Luka Lazar / foto Klemen Brumec

Ravne na Koroškem (MOREL) – Fužinar SijMetal – Calcit Volley 0:3 (-20, -11, -22), Dvorana OŠ Prežihov Voranc, gledalcev 300, sodnika: Tovornik, Atanasov.

Fužinar SijMetal: Pušnik 9, Križanič 4, Lednik, Robida 10, Ranc, Stojanov 4, Libnik (L), Javornik 3, Vučetić, Plesec 4, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Hribernik (L). Trener: Aljoša Jemec.

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič, Lazar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 6, Okroglič 8, Bošnjak 5, Mitrašinović 2, Brunet 4, Oman, Bakonji, Mujanović Pavlović 11. Trener: Mladen Kašić.

Ravenčani so v prvem krogu državnega prvenstva doma pošteno namučili mariborski Merkur, saj so že vodili z 2:0 v nizih, na koncu pa izgubili v tie-breaku. V drugem krogu so bili sicer brez pravih možnosti za zmago na gostovanju v Murski Soboti, vendar so se Kamničani nanje dobro pripravili. Prav ničesar niso prepustili naključju, prvič letos so tekmo začeli z obema reprezentantoma, Nikom Mujanovićem in Urošem Planinšičem. Nekaj več težav so imeli le v tretjem nizu, v katerem je bilo že 22:19 za domače odbojkarje, po polminutnem odmoru pa so Kamničani s preobratom prišli do zmage. Tretje letošnje, spet brez izgubljenega niza, kar je dobra napoved za nedeljski derbi z Mariborčani.

Ravenčani, ki jih letos vodi Kamničan Aljoša Jemec, so hrabro vstopili v tekmo proti odbojkarjem Calcit Volleyja, vendar so se v prvem nizu korak z njimi držali le do devete točke. S tremi zaporednimi točkami so jim gostje pobegnili na 12:9, na servis Uroša Pavlovića, ki je dosegel tudi en as, pa so domačini zaostajali že za šest točk (10:16). Po bloku Črtomirja Bošnjaka so kamniški odbojkarji Ravenčanom pobegnili že za osem točk (23:15), izkoristili pa so svojo četrto zaključno žogo, ko je servis Davida Stojanova končal v mreži.

Tudi v drugem nizu so gostje do svoje prve večje prednosti prišli na servis Pavlovića, tokrat že v samem začetku, ko so povedli s 6:2. Jemec je vzel polminutni odmor, toda tudi po njem se kamniška ekipa ni zaustavila. Še naprej je pritiskala s servisom, bila boljša v bloku in bolj učinkovita v napadu. Z novim asom, tokrat Jureta Okrogliča, so že pred končnico niza vodili z 18:8. Kašić je v igro poslal Bernarda Bakonjija in Tomislava Mitrašinovića, kar ni spremenilo razmerja moči na igrišču. Niz se je končal z blokom Bošnjaka, njegovim drugim, sicer pa sedmim kamniškim.

Najbolj napet je bil tretji niz, saj se Ravenčani niso kar tako sprijaznili s porazom. V izenačenem nizu, v katerem sta se ekipi menjavali v vodstvu, so domači odbojkarji po napaki gostov pred vstopom v končnico prišli celo do treh točk prednosti (22:19). Kašić je vzel še svoj drugi polminutni odmor v tem nizu, nato pa je sledil popolni preobrat. Servis Vasje Plesca je končal v mreži. Na kamniški strani je začetne udarce izvajal Luka Lazar, svojih pet minut pa je dočakal Pavlović, ki je dosegel kar štiri zaporedne točke, tri od tega z blokom, za nameček pa je napad Tilna Pušnika končal v avtu, tako da je Calcit Volleyja do zmage prišel že po treh nizih.

Izjava po tekmi: Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Ravenčani so presenetili z odlično igro proti Mariborčanom, nato so igrali slabo proti Panviti Pomgradu, tako da nismo vedeli, kaj nocoj lahko pričakujemo. Prva dva niza smo dobili dokaj gladko, zato pa smo imeli v tretjem nizu veliko težav. Moja ekipa v tem trenutku ni najbolj sveža, saj smo v ponedeljek in torek zelo veliko trenirali. Upal sem, da bo to dovolj za nocojšnjo tekmo, saj se pripravljamo za nedeljsko tekmo z Mariborčani. Veliko zaslug za končno zmago je imel Luka Lazar, ki je s svojimi servisi poskrbel za preobrat, z bloki pa se je izkazal Uroš Pavlović.« To je sporočil Miha Štamcar.(konec)