21.12.2023 ob 16:23
Deli članek
Kamničanke tretje, Mariborčanke četrte

Mariborčanke/ Foto: Aleš Oblak

 

Ljubljana (MOREL)- V srednjeevropskem prvenstvu MEVZA za ženske je zaključen 3. krog tekmovanja. Odbojkarice Calcit Volleyja so se z zmago nad Novo KBM Branik povzpele na tretje mesto lestvice ter se po številu zmag in točk izenačile z vodilnima ekipama lige.

Odbojkarice Calcit Volleyja in Nove KBM Branik ob nastopih v državnem prvenstvu in Pokalu Slovenije ter v evropskih pokalih v tej sezoni spremljamo še v srednjeevropski ligi MEVZA, v kateri so bili doslej odigrani trije krogi. Kamničanke in Mariborčanke so se v okviru MEVZA srečale prvič, sicer pa tretjič, na vseh treh obračunih so bile boljše aktualne slovenske prvakinje. Calcit Volley je tokrat slavil s 3:0 in se pred zadnjim krogom rednega dela tekmovanje povsem približal vodilnima ekipama.

Vrh lestvice namreč zaseda zagrebška HAOK Mladost, ki je doslej izgubila le dvoboj s Swietelsky-Bekescsabo, ki se nahaja na drugem mestu v razvrstitvi. Madžarske predstavnice so prav tako izgubile le enkrat, proti Calcit Volleyju, ki je zdaj tretji. Vse tri ekipe, ki imajo enako število zmag in tudi enako število točk, so si praktično že zagotovile uvrstitev na zaključni turnir. Nova KBM Branik s polovičnim izkupičkom dveh zmag in dveh porazov zdaj zaseda četrto mesto, za njo sta še zagrebški Dinamo in avstrijski Linz Steg, ki je še edini brez zmage.

V 4. krogu, ki bo 23. januarja, bodo Mariborčanke gostile HAOK Mladost, Kamničanke se bodo v gosteh pomerile z Dinamom, Linz pa bo doma igral proti Bekescsabi.

Pri moških sta bila doslej na sporedu dva kroga tekmovanja, v okviru katerih je vsaka od ekip odigrala po štiri ali pet tekem, brez poraza pa sta le še obe slovenski moštvi Calcit Volley in Merkur Maribor. Slednji se bosta med seboj udarili v 3. krogu, na turnirju v Komarnem, kjer tako Kamničanke kot Mariborčane čakata še dvoboja s TJ Spartakom iz Myjave in gostiteljem, slovaškim Riekerjem UJS. Turnir se bo odvijal med 23. in 25. januarjem.

Najbližji zasledovalec naših predstavnikov na lestvici MEVZA je za zdaj madžarski MAV Elore-Foxconn s štirimi zmagami in enim porazom.

To je sporočila Ana Oblak. (konec)