02.11.2023 ob 20:44
Deli članek
Kašićeva četa zanesljivo v prvi krog pokala Challenge

Veselje po zmagi nad Norvežani/ foto Klemen Brumec

Kamnik (MOREL) – Viking TIF Bergen – Calcit Volley 0:3 (-14, -10, -17) Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Oravainen (Finska), Thomsen (Danska).

Viking TIF Bergen: Bjelland 5, Olsen (L), Hopland 1, Soereng, Brekke 2, Sunde 6, Henriksen 4, Haldorsen 1, Langlo, Eikland 2. Trener: Scott Olsen.

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič 3, Lazar 5, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 5, Okroglič 3, Bošnjak 5, Mitrašinović 7, Brunet 8, Oman 3, Bakonji 3, Mujanović 9, Pavlović 3. Trener: Mladen Kašić.

V prvi tekmi je bilo vse na strani kamniške ekipe, v gostujoči ekipi pa je bil edini nevaren Erik Mjelde Bjelland, ki je bil z 12 točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme. Norvežani so bili Kamničanom enakovredni le v začetku nizov, že sredi nizov pa so si domači odbojkarji že priigrali visoko prednost. Odbojkarji Calcit Volleyja so bili še bolj preprečljivi v drugi tekmi, v kateri so v prvih dveh nizih nasprotniku prepustili le 24 točk, s tem so si tudi praktično zagotovili uvrstitev v prvi krog pokala Challenge, v tretjem pa so samo potrdili svojo premoč.

Ker Mladen Kašić ni želel ničesar prepustiti naključju, je tekmo tudi tokrat začel v tem trenutku svoji najmočnejši zasedbi. Že sredi niza so Kamničani, ki so bili tokrat v vlogi gostov, Norvežanom pobegnil za šest točk (13:7), pred vstopom v končnico niza po uspešnem napadu Črtomirja Bošnjaka že za osem (18:10). Niz se je končal z lastno napako norveških odbojkarjev, ki so jih v uvodnem nizu naredili devet, Kamničani pa dve manj, od tega šest na servisu. Spet pa so bili učinkovitejši v napadu, saj so končali 62-odstotkov svojih napadov, odbojkarji iz Bergna le 25-odstotkov.

V drugem nizu so kamniški odbojkarji na servis Luke Lazarja po vodstvu s 3:1 dosegli kar deset zaporednih točk, zadnjo Nik Mujanović, že takrat pa je bilo jasno, da se bodo uvrstili v prvi krog pokala Challenge. Kašić je do konca niza temeljito premešal ekipo, kar pa razmerja moči na igrišču ni spremenilo, Domači odbojkarji so še naprej prevladovali na servisu in v napadu, nasprotniku pa so prepustili le deset točk. Zadnjo kamniško je dosegel Tomislav Mitrašinović.

Čeprav so Norvežani v tretjem nizu povedli z 2:0 in vodili tudi s 3:1, je bilo njihovo veselje kratkotrajno, saj so po bloku Jurija Omana Kamničani prišli do treh točk prednosti (7:4). Odbojkarji Vikinga so do izida 11:13 še sledili Calcit Volleyjem, ki je do odločilne prednosti prišel na servis Mitrašinovića, ko so s štirimi zaporednimi točkami povedli z 20:13. Zadnje tri točke je za kamniško ekipo dosegel Bernard Bakonji, zadnji dve z blokom, kar sta bila trinajsti oziroma štirinajsti blok Kamničanov na tekmi.

Izjava po tekmi: Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Dobro, do zmage smo resda prišli na zelo prepričljiv način, vendar smo k temu pripomogli tudi sami. V prvih dveh nizih, dokler nismo naredili vseh menjav, smo igrali zelo angažirano, zbrano, z veliko energije, čeprav je bila na drugi strani polprofesionalna ekipa, ki je realno veliko slabša od nas. Zadovoljen sem, da je bila v obeh tekmah zbranost na visoki ravni, pa tudi s tem, da so igrali vsi in vsi prispevali svoj delež k napredovanju.« To je sporočil Miha Štamcar. (konec)