04.12.2023 ob 11:54
Deli članek
Kök in Urnaut spet odlična v Aziji, Štern v Grčiji

Tonček Štern in Alen Pajenk

Ljubljana (MOREL)- Slovenski odbojkarski reprezentanti so pretekli teden znova nastopali v tujih prvenstvih. V Evropi Slovenci, z izjemo Tončka Šterna, niso bili razpoloženi kot običajno, sta pa zato v daljni Aziji spet odlično igrala Matej Kök in Tine Urnaut. V južnokorejskem prvenstvu je Matej Kök v dresu Seul Woori Card Woori Wona odigral dve tekmi in bil znova med najpomembnejšimi možmi na igrišču. Na prvi tekmi proti ekipi Korean Air Jumbos je zabeležil 18 točk, še bolj pa je bil razpoložen na nedeljski tekmi proti OK Manu, kjer je tekmecem nasul kar 42 točk.

Kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut je v preteklem tednu prav tako odigral dve tekmi, in sicer proti ekipi Toray Arrows. Njegova ekipa je bila uspešna na obeh obračunih, ki ju je dobila s 3:1. Na prvem srečanju je Urnaut v statistiko vpisal 29 točk, 25 iz napada, po dve pa na servisu in v bloku. Na drugi tekmi je bil še bolj nerešljiva uganka za tekmece. Dosegel je namreč 35 točk, 32 iz napada, dve na servisu in eno v bloku.

Na Kitajskem je kapetanka naše izbrane vrste Saša Planinšec prav tako nastopila na dveh dvobojih. Žal je bila njena ekipa poražena tako v sedmem kot osmem krogu prvenstva, obakrat z 0:3. Na prvi tekmi je slovenska blokerka dosegla osem točk, na drugi pa šest.

V Evropi je za še eno dobro predstavo v romunskem prvenstvu poskrbela Mirta Velikonja Grbac, ki je tokrat vknjižila deset točk. Na tekmi njenega CSM Lugoja proti Rapidu iz Bukarešte je dosegla sedem točk v napadu, tri pa v bloku. V moškem prvenstvu Romunije sta si nasproti stala Dejan Vinčić in Urban Toman. V osmem krogu sta se namreč srečali ekipi CSM Arcada Galati in CS Rapid Bucuresti. Na koncu se je zmage veselil Toman v dresu Arcade Galati, ki je imel na tekmi 35-odstotni sprejem. Vinčić je obračun končal z dvema točkama.

Prav tako dve točki je v francoskem prvenstvu dosegla Mija Šiftar v dresu Mulhouseja. V Nemčiji je Sašo Štalekar k zmagi Berlina prispeval šest točk, pomembne zmage nad favoriziranim Potsdamom pa se je s svojo ekipo Suhl Lotto Thüringen veselila tudi Eva Pogačar. V Grčiji je Lorena Lorber Fijok dosegla osem točk v dresu A.O. Thirasa in mu tako pomagala do zmage s 3:0 na gostovanju pri A.S. Arisu. Zmage s 3:1 sta se v dresu Olympiacosa veselila tudi Alen Pajenk in Tonček Štern, ki po vrnitvi na parket igra vse bolje. Naš korektor je namreč zabeležil kar 21 točk, od tega 18 z napadom. Na Poljskem je Klemen Čebulj z Asseco Resovio Rzeszow zmagal s 3:0, Žiga Štern pa kljub osmim točkam ni mogel preprečiti poraza njegovega Slepsk Malow Suwalkija z 0:3.

V Italiji je bil najboljši Slovenec znova Rok Možič, ki je osmi krog prvenstva sklenil z osmimi točkami in porazom Verone na gostovanju pri ekipi iz Piacenze (3:0). Zmage s 3:0 se je veselil Jan Kozamernik, ki je v dresu Itasa Trentino premagal Cucine Lube Civitanova, v statistiko pa vpisal tri točke. Zmagal je tudi Gregor Ropret z ekipo Sir Susa Vim Perugia (3:1) na tekmi proti Cisterni Volley. Eva Zatković je v ekipi Technoteama Albese Volleyja Como dosegla točko in bila poražena z 0:3 proti ekipi Citta di Messina. (konec)