11.04.2024 ob 11:51
Deli članek
Kotnikova in Lovšinova tokrat v Mehiki

Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin

 

Ljubljana (MOREL)- Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin danes začenjata z nastopi na turnirju svetovne serije Beach Pro Tour v Mehiki. Naši predstavnici uvodna tekma kvalifikacij čaka zvečer proti ameriški navezi Harward/De Berg.

Naši najboljši odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta letošnjo sezono odprli z nastopoma na turnirjih svetovne serije v Braziliji. Na prvem v Recifeju sta se uspešno prebili skozi kvalifikacije ter zatem iz skupinskega dela tekmovanja še v izločilne boje ter turnir zaključili na 9. mestu. Manj uspeha sta naši predstavnici imeli v Saquaremi, kjer sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovili v drugem krogu kvalifikacij.

Pred Kotnikovo in Lovšinovo je zdaj že nov izziv, v mehiški Guadalajari se bosta namreč v drugem krogu kvalifikacij srečali z Američankama Hailey Harward in Kylie Kuyava-De Berg. Obračun se bo začel ob 23. uri. V prvem krogu sta bili Slovenki, ki se še borita za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu, prosti. To je sporočila Ana Oblak.(konec)