23.03.2024 ob 20:03
Deli članek
Kotnikova in Lovšinova za las ob četrtfinale

Kotnikova in Lovšinova še vedno v igri za Pariz/Foto: CBV

Recifej (MOREL)- Odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta nastopili na svojem prvem turnirju svetovne serije Beach Pro Tour v tej sezoni, v kateri lovita tudi nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Slovenki sta v Recifeju osvojili deveto mesto.

Naši dekleti, ki na olimpijski lestvici trenutno zasedata 19. mesto, sta nastope v Braziliji začeli v kvalifikacijah, v katerih sta bili na prvi tekmi z 2:0 (17, 14) boljši od ameriške naveze Coakley/Sweat, na drugem obračunu pa sta s 24:22 in 21:9 odpravili še njuni rojakinji Hildreth/Van Gunst ter si zagotovili nastop na glavnem delu turnirja.

Na njem sta se uvodoma pomerili s favoriziranima Taino in Victorio, sicer prvima nosilkama turnirja ter si z dobro igro priigrali pomembno zmago z 2:1 (18, -16, 12). V boju za prvo mesto v skupini sta se Kotnikova in Lovšinova srečali še s Francozinjama Vieiro in Chamereau in bili zelo blizu zmagi, a po hudem boju izgubili z 1:2 (-26, 18, -14).

V boju za uvrstitev med najboljših osem dvojic sta naši predstavnici zaigrali proti kanadski dvojici Bansley/Bukovec ter po dobljenem uvodnem nizu (21:18) najprej klonili z 12:21, v izenačenem tretjem nizu pa morali tekmicama priznati premoč s 13:15.

Kotnikova in Lovšinova sta sezono v svetovni seriji, skozi katero si bosta skušali priigrati olimpijsko vozovnico, tako začeli z 9. mestom. Naslednjo priložnost za dokazovanje bosta imeli že med 28. in 31. marcem na turnirju v brazilski Saquaremi. To je sporočila Ana Oblak.(konec)