24.02.2024 ob 23:05
Deli članek
Le še korak do polfinala končnice

Kamnik (MOREL) - Calcit Volley - ATK Grosuplje 3:0 (12, 17, 19)Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Milojevič, Hodžič.

Calcit Volley: Rituper, Gorjup, Radišković 9, Šen 15, Najdič 2, Hutinski 7, Boisa, Charuk 14, Grubišić Čabo (L), Pucelj 13, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

ATK Grosuplje: Zupan, Štih, Pavič 8, Gojković, Kukman 2, Žužek 4, Pucelj 6, Filipič (L), Svetina 9, Čož 2, Cvijić, Križman (L), Gornjec Hodnik 7. Trenerka: Sara Radanović.

Aktualne državne prvakinje so redni del prvenstva končale brez poraza, na drugi strani so Grosupeljčanke svojo pot v končnico iskale v zeleni skupini, v kateri so osvojile prvo mesto. V prvem delu sezone so Kamničanke obe tekmi z Grosupeljčankami zanesljivo dobile, prav tako tudi prvo četrtfinalno tekmo končnice.

V prvem nizu so gostje domačim odbojkaricam sledile do pete točke, ko je Nika Svetina z blokom še zadnjič izid izenačila. Na servis Asje Šen, ki je svojim lanskoletnim soigralkam »zabila« tri ase, so Kamničanke povedle z 11:5, po bloku Andjelke Radišković pa že s 15:7. Visoka prednost ni uspavala domače ekipe, razigrala se je še Maša Pucelj, ki je dosegla tudi zadnjo točko v uvodnem nizu.

Podoben je bil tudi potek drugega niza, v katerem so Kamničanke do vodstva z 8:2 prišle s tremi bloki in napadom Šenove. Prav Šenova je imela tudi največ zaslug, da je domača ekipa gostjam pobegnila za devet točk (16:9). Najvišja prednost v drugem nizu je bila po novem bloku Kamničank, tokrat Lucille Charuk, ko je bilo že 20:9. Niz je s svojo enajsto točko na tekmi končala Šenova.

Tretji niz se je začel po željah gostujoče ekipe, ki je na servis Lane Žužek, ki je svoje prve korake naredila v dresu Calcit Volleyja in bloku Karin Pavič povedla s 3:0. Grosupeljčanke so z asom Pavičeve vodile tudi še s 5:2, toda že na peti točki so Kamničanke izid izenačile. Gostje so po napaki Kamničank še enkrat prišle do vodstva (6:8), toda po napadu Charukove so domače odbojkarice prvič v tretjem nizu povedle (9:8). Na servis Žužkove so po zaostanku treh točk Grosupeljčanke na trinajsti točki izid še zadnjih izenačile, po zaostanku štirih točk pa so se domačinkam še približale na točko zaostanka (16:17), toda s petimi zaporednimi točkami so Kamničanke le strle njihov odpor. Zadnji dve točki na tekmi je dosegla Charukova.

Izjava po tekmi

Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Nekaj manj kot dva niza smo dobro stali na igrišču, potem pa smo v nekem trenutku nekoliko padli v igri, kar je bilo dovolj, da smo imeli potem v tretjem nizu določene težave. Grosupeljčanke so skozi celotno tekmo 'pritiskale' s servisom, kar smo pričakovali, prav tako, da bodo v napadu igrale na vso moč. V tretjem nizu smo bili do 15. točke izenačeni, vendar smo v končnici odreagirali dovolj kakovostno, da smo zlomili njihov odpor. Skratka, za nami je tekma, v kateri smo, ne bom rekel, da smo pokazali dva obraza, ampak v kateri smo videli, ko smo pravi, v narekovanjih videli, kako je to lahko lahko, hkrati pa, ko nekoliko popusti zbranost in ko ima nasprotnik dobre trenutke, kako hitro lahko pademo v težave. To je po eni strani tudi dobro opozorilo za sredino tekmo.« To je sporočil Miha Štamcar. (konec)