09.05.2024 ob 17:10
Deli članek
Mirta Velikonja Grbac ostaja v Romuniji

Mirta Velikonja Grbac

Ljubljana (MOREL)- Slovenska odbojkarska reprezentantka Mirta Velikonja Grbac ostaja v Romuniji, a bo klubski dres CSM Lugoja zamenjala z dresom Dinama iz Bukarešte. Slovenska srednja blokerka Mirta Velikonja Grbac, ki je kariero začela v OK Gorica, nato pa dve sezoni igrala za mariborsko Novo KBM Branik, se je v tujino prvič podala pred sezono 2022/23, ko je postala članica ukrajinskega SC Prometeja, ki pa je zaradi vojne takrat nastopal v češkem prvenstvu.

V tej sezoni smo 26-letno odbojkarico spremljali v romunskem prvenstvu, kjer se je dokazovala v dresu CSM Lugoja, zdaj pa bo kariero nadaljevala v vrstah še enega romunskega prvoligaša: „Ostajam v Romuniji, menjam le klub. Odhajam v Dinamo iz Bukarešte. Liga v pretekli sezoni je bila zelo zanimiva, zato sem se tudi odločila, da ostanem. Komaj čakam, da zaigramo z novo ekipo, saj mislim, da z vsemi pogoji, ki so nam dani, lahko dosežemo lep rezultat, tako da gremo novim zmagam naproti.“

Velikonja Grbac bomo pred tem videli igrati tudi v reprezentančnem dresu, Slovenke namreč že 17. maja čaka uvodna tekma zlate evropske lige v Estoniji. Za našimi dekleti pod vodstvom novega selektorja Alessandra Oreficeja je že kar nekaj treningov, pred njimi pa tudi dva obračuna s Hrvaško, ki bosta pokazala, ali je naša izbrana vrsta na pravi poti: „Prva dva tedna priprav sta za nami, čakata nas prvi pripravljalni tekmi s Hrvaticami, na katerih bomo skušali izpiliti naše dobre lastnosti in nov sistem igre. Skušali bomo odpraviti še kakšne malenkosti in poiskati našo igro ter naše dobre lastnosti, na katere se bomo lahko zanesli tudi na prihajajoči zlati evropski ligi.“ To je sporočila Ana Oblak. (konec)